Halloween in Almere

12 oktober 2015
Jaaaa, het is tijd voor Halloween! Het is vroeg donker buiten en er zijn volop pompoenen. Tijd voor Halloween, spannend!
Jaaaa, het is bijna Halloween! De wintertijd is ingegaan, het is vroeg donker buiten en er zijn volop pompoenen. Tijd voor Halloween, spannend!

Je huis versieren, 'treats' in huis en misschien een kostuum! In Amerika is Halloween al jaren een uitbundig feest en inmiddels is er in Nederland steeds meer aandacht voor Halloween. De winkels kleuren zwart/oranje, de etalages worden griezeliger en er worden super leuke & spannende Halloween-activiteiten georganiseerd!

Trick or Treat?
Kijk niet vreemd op als 31 oktober 's avonds je deurbel gaat! Je mag kiezen: Trick (de kinderen halen een grapje met je uit) of Treat (de kinderen krijgen iets lekkers van je). Het wordt natuurlijk helemaal een feestje als jij samen met je kinderen de treats zelf hebt gemaakt. Superleuk vinden wij spookbananen & mandarijn-pompoenen of spinnenkoekjes. En de gezonde variant; gezonde snoepjes of snoepgroente!

Halloween-activiteiten in Almere!
Wil je niet op de bank afwachten of er aangebeld worden, maar lekker met de kinderen op stap? In Almere kun je ook lekker griezelen:
• Op zaterdag 29 oktober kun je vanaf 18:30 uur in het bos rond Outdoorpark SEC Survivals naar de Halloween Spookwandeling (onder de 10 jaar alleen onder begeleiding)
• Kun je op de Kemphaan meedoen aan de Nacht van de Nacht wandeling of ga je naar de Almere Jungle by night. Griezelen met échte dieren in het donker!
• Ben je 12 jaar of ouder dan kun je Halloween nachtklimmen bij Fun Forest als je durft!
• Even buiten Almere, maar desondanks superleuk; Fear Fort Pampus!

Wij gaan zeker meedoen en dan natuurlijk geschminkt als vampier en met spinnenweb!

Thuis aan de slag!
Om helemaal in de Halloween sfeer te komen kun je je samen met de kinderen de komende week natuurlijk helemaal uitleven met Halloween knutsels en spelletjes. Aan de slag met een pompoen deze zijn nu volop verkrijgbaar!  Of maak de houdbare variant van brooddeeg! Wil je liever iets kleins maken, dan zijn deze lichtjes een leuk om neer te zetten, ook alvast voor 11 november, bij de deur.
En wil je voordat je op pad gaat iets origineels op tafel toveren? Deze eetbare spinnen-soep is een super simpel, maar heel leuk idee én lekker!

Meer inspiratie vind je in onze Thuis-categorie. Veel plezier!