Lentefeesten Stad & Natuur

30 april 2016
In mei zijn alle schapen blij! In mei wordt de lente volop gevierd in Almere bij Stad & Natuur! Het jonge grut is geboren en dartelt vrolijk rond in de weides of op de kinderboerderijen. Tijdens de lentefeesten worden in bijna alle stadsdelen de schapen geschoren en zijn er leuke theatervoorstellingen en workshops. Kom jij langs op één van de locaties?
Lentefeest!
1 mei - Kinderboerderij de Beestenbende

Kinderboerderij de Beestenbende in Almere Buiten viert op 1 mei tussen 12-16 uur dat de lente haar intrede heeft gedaan. Dit voel je niet alleen aan het weer, maar dit zie je goed op de kinderboerderij! De nieuwste bewoners van de kinderboerderij zijn de biggetjes van Bessie en een aantal brilschaaplammetjes. Vandaag komt de schaapscheerder langs om de schapen te verlossen van hun dikke vacht. Je kan goed zien hoe de schaapscheerder te werk gaat en je kan vragen stellen. Ook hier zal een leuke theateract zijn! Met Kleur in Cultuur en de Kunstbus maken de kinderen dieren op panelen die een mooie plek zullen krijgen op de kinderboerderij. Ook is de Beestenbende club aanwezig. Deze groep kinderen heeft afgelopen maanden al veel geleerd over de dieren op de Beestenbende en hebben deze op 1 april op de gevoelige plaat vastgelegd. Bekijk de foto’s van de dieren en vraag de leden van de Beestenbende club het hemd van hun lijf tijdens het Lentefeest! Ook worden er ponyritjes verzorgd. Meer informatie



15 mei - Kinderboerderij Den Uylpark
Kinderboerderij Den Uylpark is afgelopen maanden onder handen genomen. Onder andere een nieuw dierenverblijf en nieuwe signing op de gevel zorgt voor een vernieuwd gevoel! Daarom heropenen we de kinderboerderij op 15 mei tussen 12-16 uur! Deze middag worden de schapen geholpen bij het uit doen van hun wollenjas. Van dichtbij kun je zien hoe dit in zijn werk gaat en krijg je uitleg van de schaapscheerder. Ook is er een leuke theatervoorstelling over twee slakken die goede vrienden worden. Bij de Kunstbus maak je prachtige knutselwerken! Daarnaast kun je een ponyritje maken. Natuurlijk zijn ook de dieren van de kinderboerderij aanwezig, zoals de lammetjes! Kom jij ze knuffelen?!



29 mei - Stadslandgoed de Kemphaan
Ook op stadslandgoed de Kemphaan wordt de lente gevierd! Het bos staat weer volop in bloei en Roodkapje, grootmoeder, de jager en de wolf zijn neergestreken in het bos op de Kemphaan. Jij kan op zondagmiddag 29 mei dezelfde wandeling maken als Roodkapje. Je komt langs grootmoeders huisje en de boomhut. Is dat wel echt grootmoeder in het bed? Maak het zelf mee! Natuurlijk is er ook dit keer een leuke workshop bij de Kunstbus. Het verhaal wordt afgewisseld met mooie verhalen en spel van harpiste Eefje Proost. Kom jij ook de dieren knuffelen deze middag?

Wil je meer informatie over de lente bij Stad & Natuur? Kijk dan op de website of volg de facebookpagina van Stad & Natuur!