Tijd voor pakjesavond!

14 november 2016
Wat gaat de tijd toch snel, alweer een jaar voorbij… Sinterklaasfeest 2016! Wat mij betreft het begin van een super drukke, maar vooral ook gezellige periode met familie. Te beginnen met pakjesavond!
Wij willen er elk jaar weer iets leuks van maken voor alle leeftijden. Ben je op zoek naar inspiratie, hier een aantal ideeën van ons op een rijtje!
Sinterklaasavond...
? Daar wordt op de deur geklopt, … ?

Wat gaat de tijd toch snel, alweer een jaar voorbij… Sinterklaasfeest 2016! Wat mij betreft het begin van een super drukke, maar vooral ook fijn en gezellige periode met familie. Te beginnen met pakjesavond! Wij willen er elk jaar weer iets leuks van maken voor alle leeftijden. Ben je op zoek naar inspiratie, hier een aantal ideeën van ons op een rijtje:

Voorpret
Omdat wachten heel lang duurt, is het leuk om nu alvast aan de slag te gaan met het grote feest: Maak verlanglijstjes met plaatjes uit reclamefolders, versier je huis met Sint-knutsels en maak een aftelkalender. Niet genoeg inpakpapier? Gebruik kranten of een doos beplakt met snoepgoed. Papier printen met Sintliedjes ziet er ook super leuk uit of gebruik de tekeningen uit de schoen!

Het heerlijk avondje
Onze kinderen zijn nog klein, dus wij zingen voorzichtig mee met een leuke Sinterklaas-cd. We beginnen met het maken van ‘gezonde’ kruidnoten en speculaasbrokken, zodat we tijdens het uitpakken lekker kunnen snoepen! En als de Pieten een zak vol met cadeautjes hebben achtergelaten, dan zien we dat niet alleen de namen op de pakjes staan, maar ook bijbehorende foto’s. Zo kunnen ook de kinderen die nog niet kunnen lezen helpen met pakjes uitdelen. Natuurlijk zorgen we ervoor dat iedereen voorzien is van een pakje, voordat we een nieuwe ronde doen. Tussendoor steeds een gezellige pauze, zodat ze direct lekker kunnen spelen met hun nieuwe aanwinsten! 

Ook gezellig
Als we Sinterklaas vieren met volwassenen of oudere kinderen, dan spelen we graag het bekende dobbelspel, waarbij iedereen (gekke) cadeautjes kan winnen, maar ook weer kan verliezen. Kidsproof heeft een toffe variant gemaakt, die je met z’n allen rond een bordspel kunt spelen. Het Kidsproof Sinterklaas Dobbel Spel hoef je niet met cadeautjes te spelen, met kruidnootjes of ander Sinterklaas-snoepgoed kan ook! En hoe leuk is het als iedereen iets inpakt dat hij niet meer gebruikt en dat gebruikt als cadeautjes in het spel. Wie weet is iemand anders er heel blij mee en het ruimt gelijk lekker op!
Ga je surprises maken? Er zijn handige sites om loodjes te trekken, waar je gelijk je verlanglijstje aan kunt koppelen. Minder creatief? Gebruik flessen/dozen/potjes als basisvorm om je cadeautje in te verstoppen.

Lekker!
Wil je het feest compleet maken? Zorg dat dat ook de hapjes perfect in Sinterklaas-stijl zijn, zoals kip op een stokje in de vorm van een S, pizza’s met gezicht van Piet erop of pannenkoeken in de vorm van de zak van Sinterklaas! En uiteraard hebben je kinderen een eigen gemaakte Sinterklaasmijter, Pietenmuts of Pietenschmink op!

En daarna… Kijken hoe het nieuwe speelgoed nu weer in de kasten past, de laatste pepernoten opeten én kerstboom het huis in. Binnenkort nieuwe inspiratie ;) !

? Dank u Sinterklaasje! ?