Vakantiekampen

2 juni 2016
Wij hebben toffe vakantiekampen voor kinderen verzameld! Check ze snel!
Vakantiekampen
Er zijn in de vakanties superleuk dingen te doen voor kinderen, mijn oudere kinderen vinden het leuk om een aantal dagen met iets bezig te zijn. Zo hebben ze ooit een driedaagse cursus Stop Motion en Animatie-video's maken gedaan, gaan ze weleens op een hockeykamp of hebben ze een snuffelcursus watersporten gedaan!
Superleuk, superleerzaam en eens wat anders!

De kinderen genieten van alle nieuwe belevenissen. En dus speuren wij, net als al onze Kidsproof-collega's elk voorjaar naar de leukste zomerkampen (dagkampen én kampen met overnachten) voor onze kinderen. Elk jaar ontdekken we weer zoveel leuke nieuwe opties! Voor zelfstandig-ondernemer-moeders zoals wij is het ook nog eens een fijne bijkomstigheid dat wij die dagen nog even wat werk kunnen doen :) Een echte win-win dus!

Ook dit jaar hebben we weer veel leuke Kidsproof-adresjes in de buurt, maar ook verder weg in Nederland op een rijtje gezet. Je vindt ze allemaal in onze Vakantiekampen-categorie. Hieronder een voorproefje! Leuk als je ook op zoek bent, of als je eens wilt weten wát er eigenlijk allemaal te doen is op vakantie-kampen-gebied!

Zoek je een kamp voor jongere kinderen? Simbo heeft al kampen voor kinderen vanaf 4 jaar! Bijvoorbeeld: Op de boerderij! Lekker de hele dag rondscharrelen op de boerderij en alles leren wat je moet weten om boer te zijn. Bij Engels voor Bengels zijn de kids ook al vanaf 4 jaar welkom. De kinderen van onze collega Jakobien leerden hier vorig jaar op speelse wijze Engels.

 
De zoon van Kidsproof-collega Annemarie wil dit jaar graag het WNF Rangerkamp van Vinea (7+) in de gloednieuwe Wildlands Adventure Zoo uitproberen, haar dochter twijfelt nog tussen een ponykamp of het Tina-kamp. Hun vader stemt trouwens voor het Telstar Kitesurf kamp, hoe cool is dat? Wij zijn benieuwd wat ze gaan kiezen!


Summer Camps Holland (8+) heeft ook een gaaf aanbod. Tijdens het Adventure for Kids Camp ga je klimmen, doe je een vlottenrace en leer je survivallen. Ook organiseren ze het bekende Mad Science Camp voor kleine onderzoekers: je leert er alles over raketten en het heelal! En dan het Animal Ranger Camp voor echter dierenliefhebbertjes: je gaat oa naar Burgers' Zoo en je bezoekt een struisvogelfarm.
 
Club Adventure (5+) hoort ook in het rijtje stoere kampen met hun Outdoor Kids Camp, Kids in het Wild kamp en het Bushcraft kamp!
 
 
Voor kinderen die graag sporten zijn sportkampen de manier om hun techniek en vaardigheden te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan SimonSPORT, zij geven tennis-, voetbal-, hockey-, en mix-kampen. Dat kan als dagkamp én als kamp met overnachten. Is je kind helemaal gek van voetbal? Procamp is daarin gespecialiseerd. Ze organiseren landelijke weekkampen en lokale dagkampen voor de echte voetbalfanaatjes.
 
 
Is je kind meer een binnenkind? De kampen van Jeugdrecreatie AvontuuR zijn een combinatie van avontuur en gamen. Survivallen en sport worden gecombineerd met websites bouwen, je eigen animatie maken, spelen op de spelcomputers en GPS! Handig voor de schermpjesliefchebbers ;-)
 
Een hele praktische is de Happy Swim ZwemCampus: samen met je kind een weekje op vakantie, waar je kind 2x 3 uur per dag zwemles krijgt (én in één week zijn of haar zwemdiploma haalt!) en je zelf geniet van de prachtige omgeving.



Dit jaar ontdekten we meer en meer kampen die zich echt op de behoeften van specifieke kinderen richten. Bijvoorbeeld de vakantiekampen van Stichting De Ster: tijdens een heerlijke week leren de kinderen spelenderwijs alles over vrienden maken, persoonlijke grenzen aangeven, omgaan met pesten en sterk in je schoenen staan.
 
Ook zijn er speciale kampen voor talentvolle leerlingen. De kampen van JASTIN (Junior Academy of Science, Talents and INnovation) zijn bijvoorbeeld speciaal voor kinderen uit groep 7 en 8 om hun talenten en interesses te ontdekken en te leren over media.
 
 
In ons overzicht van vakantiekampen vind je nog veel meer leuke en verrassende dag- en weekkampen, bekijk ze allemaal! Nu maar hopen dat je kinderen nog met je mee op vakantie willen...
 
Fijne vakantie!