Ontdek Almere in de zomervakantie

13 juli 2016
Op zoek naar leuke zomervakantieactiviteiten in Almere? Hieronder een aantal tips die je zeker niet mag missen!
Zomer! Tijd om erop uit te gaan. Ontdek Almere!

In juli en augustus is er weer een hoop leuks te doen in en om Almere. Woon je niet in de buurt? Zoek dan een unieke overnachting en trek er een paar dagen op uit in de regio!

Uniek!
Van 30 juli t/m 7 augustus komt het Europees Jongleerfestival naar Almere. Workshops, shows, parades en circusspeelpleinen. Wij zijn onder de indruk!

Ben jij al een keer bij de Oostvaardersplassen geweest? Dit natuurgebied staat bekend om de mooie natuur en indrukwekkende dieren die er leven. Zeker een bezoekje waard!

Bij Veiligheidsmuseum PIT zijn er elke vakantie leuke dingen te doen. Ook deze zomervakantie is er bij PIT een leuk programma! Bij een bezoekje aan het museum mag je een gratis speurtocht doen. Nieuw is de Paw Patrol-speurtocht!

Lekker de natuur in!
Het Flevolandschap heeft zowel in Almere als in Lelystad super interessante rugzakroutes! Opsporing verzocht, Beleving van water, Ranger in Natuurpark Lelystad, Wonen in de Natuur of Wandelen door het Wilgenbos, superleuk!

Vanuit het Bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer op de Kemphaan zijn er toffe Doe-paden. Je kunt kiezen uit het Kabouterpad, het Dierenvriendjespad of de Boswachter-route! Deze zomer zijn er ook nog eens speciale speurtochten, activiteiten en tochten!

Ook Stad & Natuur heeft een speciale speurtocht uitgezet: De Speurtocht naar de schat van Gerda Gemeen.

En wil je je even helemaal uitleven? SEC Survivals heeft deze zomer hele toffe activiteiten op het programma staan, zoals Kids Survival, Bushcraft en Boogschieten!

Afkoelen!
Als je buiten wilt zwemmen zijn er superveel fijne plekjes waar je op een strandje kan liggen of kan chillen. Bijvoorbeeld het strand in Haven, surfen vanaf het Surfstrandje, chillen op het Noorderplassen-strand, lekker liggen en kijken naar de waterski bij het Weerwater kan bij het strandje bij het Oor. En er zijn er natuurlijk nog veel meer! Check ze allemaal in onze Zwemmen en strandjes-categorie

Als wij een ijsje eten doen wij dat graag bij Pauls IJs in Almere Buiten. Heerlijk ambachtelijk gemaakt ijs! Koekje van eigen deeg, Aardbeienkwarktaart, of de mango-sorbet. Echt smullen!

Had je onze nieuwsbrief niet in je mailbox ontvangen? Lees m snel nog voor een aantal extra uittips!
Check regelmatig onze Uitagenda in Almere voor activiteiten op datum! En vergeet niet om een kijkje te nemen bij Kidsproof Lelystad (op slechts zo'n 20 minuten rijden van Almere).

Heb je zelf iets leuks ontdekt tijdens de vakantie? Laat het ons weten!
Wij wensen je in ieder geval een ontspannen, gezellige en vooral feestelijke zomervakantie!
Groetjes, Eloïne & Susanne