Zomervakantie-tips in en om Amersfoort!

4 juli 2016
Hoera, het is zomervakantie in en om Amersfoort! Op Kidsproof.nl vind je veel leuke vakantietips om er een heerlijke zomervakantie van te maken met je kinderen!
Hoera, vakantie!
Het is zomervakantie! Heerlijk, tijd om bij te komen van een druk schooljaar en op te laden voor een frisse, nieuwe start. En natuurlijk tijd om leuke dingen te gaan doen met de kids. Wij hebben de leukste tips in en om Amersfoort voor je verzameld! Zin in een dagje Amersfoort? Bekijk dan zeker deze leuke vakantietips en maak er samen een topdag van!

Er zijn een aantal gave musea in en om Amersfoort: Wie van onderzoeken en ontdekken houdt kan deze zomer terecht in Museum Flehite. Bij de tentoonstelling 'Cold Cases' krijgen kinderen een witte jas en een (replica) bot uitgereikt. Tijdens een speurroute door de tentoonstelling krijgen ze spelenderwijs allerlei informatie over skeletonderzoek en kunnen ze de vragen over hun bot invullen. Zijn alle vragen goed beantwoord? Dan ben je een echte onderzoeker en mag je zelf aan de slag in de ‘opgraving’ op het plein van het museum!
Of ontdek de wereld van de krijgsmacht in het Nationaal Militair Museum in Soest! Er is van alles te zien en te doen; leef je uit in een F-16, bestuur een tank, leer NATO-taal, maak je eigen buskruit of schakel vijandelijke tanks uit! Zelf dingen doen is leuk én leerzaam. Deze zomer is er een speciaal zomerprogramma met een bootcamp en survival!
Heb je de sprookjesachtige Koppelpoort wel eens van binnen gezien? Nee, grijp dan deze zomer je kans! De land- en waterpoort uit 1400 was onderdeel van de voormalige stadsmuur. In de Koppelpoort is te zien hoe in de middeleeuwen de stad werd afgesloten met het balkenschot, dat je als bezoeker zelf in het water kunt laten zakken. Een rondleiding leert je meer over raddraaiers en andere wetenswaardigheden.



Op zoek naar een vrolijke activiteit? Om inspiratie op te doen voor leuke uitjes in en om Amersfoort kun je ook kijken op onze themapagina Eropuit. Hier vind je een overzicht van allerlei kinderactiviteiten: van speeltuin tot museum, van educatief tot actief. Houden je kinderten van dieren? Wat dacht je van een dagje dierentuin? Dierenpark Amersfoort is een superleuke dierentuin waar je je urenlang kunt vermaken en ook nog wat kunt leren (als je wilt dan he?) Stadsboerderij de Vosheuvel is ook een fijne plek als je van dieren houdt. En heel speciaal, je kunt er met een boot naartoe varen, met de Waterlijn!



In de categorie Eropuit vind je trouwens ook een overzicht van de leukste speeltuinen, zwemplekken en strandjes in en om Amersfoort. Een echte aanrader is bijvoorbeeld het strandje in Bunschoten. En ook het Bosbad is een fijne plek als je verkoeling zoekt.

In onze Uitagenda zoek je heel gemakkelijk op datum naar leuke activiteiten voor kinderen bij jou in de buurt. Op zondagochtend 24 juli bijvoorbeeld is er in het Openluchttheater een vrolijke en muzikale show van Woezel & Pip! Bij de Nieuwe Erven kun je genieten van theater voor en door kinderen op zaterdag 20 augustus. En van vrijdag 25 tot en met zondag 28 augustus kun je je ogen uit kijken bij Straattheater Festival Spoffin.



Wil je een heerlijk dagje Amersfoort afsluiten met een lekker drankje of etentje op een kidsproof-terrasje? Kijk dan op onze themapagina Uit eten met kinderen. Natuurlijk heeft de binnenstad superleuke restaurantjes waar je met kinderen meer dan welkom bent. Het café van De Lieve Vrouw is bijvoorbeeld erg leuk, maar ook Zandfoort aan de Eem. Hier kun je buiten in het zand loungen en eten alsof je aan het strand bent! Of denk eens aan In den Gloeiende Gerrit in Hoogland, kinderen kunnen daar genieten van een heerlijke pannenkoek en spelen op de speelzolder.

PS: nieuw op onze site? Klik dan eerst even naar onze homepagina om een goed beeld te krijgen van wat je hier allemaal vindt. Volg ons ook op Facebook, Twitter en Instagram en meld je aan voor onze nieuwsbrief: zo blijf je altijd op de hoogte van de leukste en nieuwste tips om eropuit te gaan met je kinderen!

En heb je deze zomervakantie de tijd om je dagje uit iets verder uit de buurt door te brengen? Kijk dan eens op de andere Andere Kidsproof regio's voor de leukste tips voor een dagje uit in een andere regio.

Fijne zomervakantie!
Hetty