De Boswinkel

8 januari 2016
In het Amsterdamse Bos is in het bezoekerscentrum tegenwoordig een prachtige Boswinkel. Met een stoer en toegankelijk interieur en mooi en leuke producten.
Het bezoekerscentrum van het Amsterdamse Bos is omgetoverd tot een heuse Boswinkel. Met een speels, stoer en toegankelijk interieur. En met verrassende, waanzinnig leuke en vooral ook originele (cadeau) artikelen voor jong en oud.

Kidsproof nam een kijkje en interviewde de ontwerper Erik Nap van NAPSTUDIO (Ook bekend van de nieuwe huisstijl die hij ontwierp voor de Zaanse Schans.)

Erik: "Bij het maken van het ontwerp voor de Boswinkel ben ik teruggegaan naar de geschiedenis van het Amsterdamse Bos. Het Bos is aangelegd met blote hand, spades en kruiwagens door werkloze Amsterdammers tijdens de crisisjaren in de jaren '30 van de vorige eeuw. Het was heel zwaar werk en is dus met karren en kruiwagens gedaan. En er zijn veel verschillende boomsoorten geplant. Dit heeft mij geïnspireerd bij de ontwikkeling van de winkeldisplays, tafeltjes en de informatiebalie."

En inderdaad de producten in de Boswinkel zijn allemaal geplaatst op mooie houten karren. En de balie lijkt op een…. (kom dat maar zelf bekijken!) Erik heeft overal gebruik gemaakt van de houtsoorten die ook in het bos voorkomen: iepenhout en essenhout. Alles is van duurzame materialen gemaakt en 'ademt' bos uit. Indrukwekkend is ook de 'dierenwand'.

De artikelen en spelletjes die je kunt kopen in de Boswinkel zijn al net zo mooi en duurzaam. Heel veel is van natuurlijke materialen gemaakt zoals hout en stof. Je vindt er handige producten zoals een picknickkleedje en een paraplu en speelproducten die je meteen in het bos kunt gebruiken zoals pilonnen om een voetbalveldje uit te zetten.

En ook cadeaus voor jong en oud, in alle prijsklassen. Handige boekjes en wandelroutes. Speurkits voor kids. Natuurlijk het Kabouterpakket. En werkelijk alles heeft met het bos te maken. Mooie Bos t-shirts met een vos er op en rompertjes van biologisch katoen.  Zo vindt je er alleen maar knuffels van dieren die ook echt in het Amsterdamse Bos voorkomen! Zoals de vleermuis, egel, konijn en ieks….de spin natuurlijk! En er worden regelmatig nieuwe producten toegevoegd, dus vergeet niet steeds een kijkje te nemen!

Dus als je komt wandelen, fietsen of relaxen in het Amsterdamse Bos, stap vooral even binnen bij de Boswinkel! Je weet niet wat je ziet! Natuurlijk kun je ook alleen voor de Boswinkel even naar het Amsterdamse Bos komen….