Weet jij waarom Amsterdam ooit het Pakhuis van de Wereld heette

15 mei 2015
In deze leuke activiteit in het Amsterdam Museum leer je het. Kidsproof deed mee en vond het hartstikke leuk!
Het Amsterdam Museum weet werkelijk alles over Amsterdam! Over hoe de stad ontstaan is, over hoe het in de Gouden eeuw ging en hoe het zich ontwikkelde tot de stad die het nu is.
En daar hebben ze hele leuke -interactieve- manieren gevonden waarop ze dat graag aan iedereen vertellen en uitleggen.

Pakhuis van de Wereld
Het Pakhuis van de Wereld is zo'n leuke activiteit. Je kunt je vooraf online aanmelden (wel handig want er zijn maar 10-15 plekjes per workshop) of je meldt je gewoon aan bij de kassa bij de ingang. 

Onze begeleidster kent in no-time alle namen van de kinderen die meedoen vandaag ( knap!) en neemt ons mee de catacomben van het Amsterdam Museum in. Hier kom je normaal nooit! In deze ruimte is het Pakhuis van vroeger een beetje nagebouwd. Je gaat door een deur van het Pakhuis naar binnen en ziet een aantal opstellingen waarmee je spelenderwijs veel leert over de Gouden Eeuw.

Over meel, 2 jongens, een kat en een hond
Maar eerst luisteren we naar het oude verhaal van een jongen die werkte in een pakhuis en over een zak meel…. De kinderen hangen aan de lippen van de medewerkster van het Amsterdam Museum!
 
Het Leven in de Gouden Eeuw
Daarna mogen we allemaal de verschillende activiteiten doen die ze vroeger in de pakhuizen deden; we stapelen in de juiste volgorde en de juiste 'verpakking" vis, zout, porselein en tapijt, we hijsen de vracht aan boord, meten een schepel af en moeten aangeven waar de verschillende vrachten vandaan kwamen. Super leerzaam voor de kids, maar ook voor volwassenen. Want weet jij waar vroeger peper vandaan kwam?

Doe ook mee met deze activiteit en leer meer over je eigen stad! Wij vonden het heel leuk en super interessant!

Huub, Femke, Liesbeth

Meer info: Het Pakhuis van de Wereld is onderdeel van het Amsterdam Museum en is alleen te volgen gedurende de schoolvakanties.