Speuren met Konkinklijke honden bij Paleis Het Loo

24 mei 2017
Bente en haar vriendinnen Wendy en Manouk zijn op speurtocht geweest met Antoinette, één van de koninklijke honden van Paleis Het Loo! Een leerzaam uitstapje, maar ook vooral een heel gezellig en leuk uitje in en om het mooie Paleis!
Een middag ondergedompeld worden in de koninklijke en sjieke sfeer van Paleis het Loo. Bente (10 jaar) en haar vriendinnen hebben enorm genoten van al het moois in en om het paleis en de gave speurtocht met Antoinette.

Het paleis heeft voor kinderen drie speurtochten liggen. De hond als vriend van de vorst is het uitgangspunt voor de drie speurtochten. Kids van 5 tot en met 8 speuren met Cricket. Deze hond is vooral op zoek naar allerlei spullen in het paleis waar hij meer over wil weten. De hond waar Bente en de meiden mee op stap zijn geweest, Antoinette, is een schoothondje en ze weet alles over de hofetiquette. En... ook leuk, door het geroddel van de hofdames is ze ook nog eens op de hoogte van allerlei spannende weetjes.  Deze speurtocht is vooral leuk voor meiden van 8 tot en met 12 jaar! Jongens van deze leeftijd kunnen gaaf op speurtocht met Hector. Hector is een waakhond en erg trots dat zijn familie al jarenlang het paleis bewaakt.



De speurtocht met Antoinette begint bij de stallen van het paleis, waar je via de paardenboxen in de Prins Hendrik Garage komt waar koetsen, sleeën en sjieke auto's staan uitgestald. Een lange bomenlaan leidt naar het echte paleis en wat dan vooral erg grappig is voor de ouder(s) die mee zijn, bij iedere lantaarnpaal (en dat zijn er veel!) moet volgens de speurtocht een buiging gemaakt worden! Tja, meiden als je goed wilt leren buigen moet je er iets voor over hebben!



Wauw... en dit is dus het echte paleis. De meiden kunnen bijna niet geloven dat dit slechts een vakantiehuis was van Willem III en zijn vrouw. Eenmaal binnen worden de ogen nog groter, wat is er veel te zien, wat zijn er veel kleuren en die schilderijen... sommige schilderijen zijn zo groot dat ze een hele muur in beslag nemen. Tijdens de speurtocht wordt een leuke mix gemaakt van dingen zoeken maar ook het maken van een mooie tekening. 

En dan wacht de indrukwekkende tuin op de meiden! Manouk is al eerder in het paleis geweest en moét echt eerst even naar de overdekte loofgang in de Koninginnetuin, want dat is zo mooi en je kunt er leuk verstoppertje spelen. En de rest van de tuin wordt ook van voor naar achteren bewonderd, de prachtige fonteinen, de Colonnades en het is zo tof dat alles symmetrisch is. Aan het einde van de speurtocht krijgen de meiden hier ook nog een leuke opdracht over, het symmetrie-spel, tegenover elkaar staan en elkaar dan nadoen alsof je in de spiegel kijkt! Perfecte opdracht zo aan het einde nu de meiden toch al erg melig zijn!

Als we onze rugzakken weer ophalen bij de garderobe wacht er nog een leuke attentie op de meiden! Alle vragen van de speurtocht zijn goed opgelost en dat betekent een leuk cadeautje! 

Extra tips van Bente, Wendy en Manouk:
- neem wat te eten en te drinken mee! Het bezoek aan het paleis maakt hongerig en de tuin is perfect om heerlijk te picknicken. Een andere optie is om neer te strijken in één van de restaurants op het terrein van het paleis, daar hebben ze ook kindermenu's.
- trek fijne schoenen aan, want ongemerkt leg je een flinke afstand af.
- heb je nog energie over, leef je dan nog even uit in het speelpaleis daar kun je het van hout nagemaakte paleis beklimmen en beklauteren.

In onze rubriek Eropuit vind je nog meer informatie over Paleis Het Loo.