Kinderen (op vakantie) fotograferen

5 juli 2017
We doen natuurlijk niet anders, onze kinderen zijn natuurlijk het heerlijkste object om op de foto te zetten. Daarom geeft Angeline Dobber, één van onze favoriete fotografen, een aantal superhandige en leuke tips om je kind nog leuker en beter op de foto te krijgen. Doe er je voordeel mee, en heel veel plezier!

Tip 1
Eén van de belangrijkste tips bij het fotograferen van kinderen is dat je op gelijke ooghoogte met de kinderen bent. Dit klinkt misschien logisch maar wordt vaak vergeten.



Tip 2
Probeer je kind zoveel uit het midden van de foto te plaatsen, vooral bij liggende foto's geeft dit een veel mooier en spannender beeld.



Tip 3
Let in je omgeving goed op het licht en waar het vandaag komt. Waar is de schaduw of reflectie, en maak hier gebruik van. Fotografie is spelen met licht.



Tip 4
Leg juist die momenten vast waarop je kind niet op je let en opgaat in bijvoorbeeld zijn of haar spel óf lekker aan het dromen is. Dus niet: "kijk en lach"!



Tip 5
Probeer eens een ander standpunt in te nemen, ga bijvoorbeeld op de grond liggen of ga ergens op staan. Hierdoor krijg je de leuke, onverwachte resultaten.



Tip 6
Kijk eens naar details en leg de focus van je foto hierop. Bijvoorbeeld de voeten van je kind of een ijsje in de hand. Neem dat detail dan groter in beeld, zodat de rest wazig wordt.



Tip 7
Als je op een mooie locatie bent probeer je kind dan onderdeel te laten uitmaken van de locatie. Zo heb je twee vliegen in één klap!



En maak jij deze vakantie een supertoffe foto m.b.v. deze tips én deel je hem op Instagram? Dan worden wij natuurlijk superblij als je ons, Angeline Dobber en Kidsproof Apeldoorn-Deventer even tagt op Instagram!

Bovenstaande foto's zijn allemaal gemaakt door Angeline Dobber Fotografie