Spelen en eten bij de Wildebras in Garderen

1 mei 2017
Wat een relaxte zaterdagmiddag! Met een lekker zonnetje in onze rug rijden we het leuke dorpje Garderen binnen, midden in de natuur van de Veluwe. En met dit weer komen we direct in de vakantiemodus, want het ene terrasje na het andere, toeristen met rugzakken op die aan een ijsje likken! Wij zijn op weg naar Familierestaurant de Wildebras waar je heel fijn kunt spelen en lekker kunt eten.

Het Familierestaurant staat op het terrein van een prachtige camping, De Hertshoorn. Hier is het Vakantie vieren met een grote V want we komen alleen maar blije kids tegen. Wellicht geholpen door het feit dat het het eerste zomerse weekend van het jaar is, maar het komt ook zeker door alle faciliteiten. En als gast van het Familierestaurant mag je gebruik maken van de speeltuinen van de camping en dat is heel leuk! Heerlijk klimmen en klauteren, de glijbaan is goedgekeurd want hoog én snel en de airtrampoline is favoriet, daar zijn ze niet meer van af te krijgen. Iets verderop is een waterspeeltuin met heel veel te pompen, te leiden en te graven! Magisch wat voor effect water en zand op kids hebben!


Na een uurtje buiten te hebben gespeeld krijgen we honger en schuiven we aan in het Familierestaurant. Na een kwartier zijn we voorzien van drinken, pannenkoeken, kipsaté met salade en boerenfriet! Helemaal goed! En daar overkomt ons ineens iets wat wij in twee jaar niet meer hebben meegemaakt, we kunnen samen rustig natafelen! Onze zoon van 4 verdwijnt met andere iets oudere kids naar de speelzolder en onze tweeling van 2 kruipen samen in de speelhoek voor de kleintjes. En daar zitten die kleintjes helemaal goed, er is veel te ontdekken en ze kunnen geen kant op. Wow dit is echt heel fijn en we bestellen nog maar een extra koffie met ijs, omdat het kan!


En die speelzolder, dat is een verhaal apart! We komen veel in binnenspeeltuinen, wat altijd een succes is, maar ook vaak hetzelfde! Op de speelzolder van De Wildebras kunnen de kids zich net zo goed en net zo lang vermaken als bij een standaard binnenspeeltuin alleen compleet anders. De zolder bestaat uit verschillende kamertjes waar de leukste dingen te doen zijn. Bijvoorbeeld de “bouwplaats”  die vol staat met LEGO (en bouwhelmen), “Bioscoop XZienix” waar je in een echte bioscoopstoel een film kunt kijken, een gamecafé, een muziekstudio met synthesizers, een kapsalon, een kledingatelier met heel veel verkleedkleren etc. etc.



Dus, of het nu mooi of slecht weer is, een middag / avondje (relaxt) tafelen en spelen is heel fijn bij De Wildebras. En neem gerust opa’s en oma’s mee. Het restaurant is ingesteld op grote families, met lange tafels!