Waterfietsen, kanoën en peddelen!

1 maart 2021
Met een lekker weertje, lekker actief het water op? Het kan op verschillende plekken in de omgeving van Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Wij tippen vijf leuke en kindvriendelijke mogelijkheden om te waterfietsen, kanovaren of een ander bootje te varen.

Zwembad de Berkel

Zwembad de Berkel in Almen heeft ook een kanoverhuurbedrijf! Erg leuk om een combi te maken van een plonsje en een tocht op het water. Je kunt hier 1 t/m 4 persoons kano's huren, maar ook waterfietsen én voor de hippe dametjes en heertjes zijn er ook SUP-planken te huur. Met de kano kun je eerst richting Lochem en dan stroomafwaarts naar Zutphen.



Kanoverhuur Oost

Bij Kanoverhuur Oost kun je op verschillende plekken in de regio Apeldoorn-Deventer terecht om kano te varen op de mooiste riviertjes. Bij de meeste opstapplekken is ook direct een route beschikbaar. In Klarenbeek, op het Apeldoorns Kanaal, en in Deventer is een speciale peddelplek. Ook is het mogelijk om een kano op een plek naar eigen wens te laten komen!



De Brugkabouter

Bij Pannenkoekenrestaurant De Brugkabouter in Eerbeek verhuren ze Canadese Kano's, kayaks en waterfietsen! Bij de steiger aan het Apeldoorns Kanaal stap je op en ga je of wat fanatieker een tocht maken of gewoon ter plekke heel veel plezier maken. En ook hier weer een perfecte combi, pannenkoeken en waterplezier! 



Kinderparadijs Malkenschoten

En heb jij kleintjes en hoeft het allemaal nog niet zo serieus? Bij Kinderparadijs Malkenschoten kun je waterfietsen huren om de waterpartijen in het park te ontdekken. Ideaal want zo kunnen de kids een keer ervaren hoe het is om eigen kracht een rondje te varen en mocht het nou niet bevallen, dan sta je zo weer op de wal! En is er nog heel veel anders leuks te ontdekken en te doen!



Fluisterboten Zutphen

Met een fluisterboot vaar je langs de mooiste plekjes aan de Berkel en de grachten van Zutphen. De fluisteraar (schipper) vertelt ondertussen de mooiste verhalen!



Veel pelzier!