Pannenkoekjes als ontbijt!Terug naar het overzicht

Deze Amerikaanse pannenkoekjes zijn echt verrukkelijk!
Pannenkoeken zijn altijd lekker maar deze ontbijtversie is onze favoriet! Ze zijn kleiner en dikker dan onze Nederlandse variant en het fijne is dat je de ingrediënten meestal gewoon in huis hebt!

Ik raad wel aan om ahornsiroop te gebruiken (dunner dan onze stroop), dat smaakt het lekkerst..

Benodigdheden (4 personen)
300 gram bloem
450 ml melk
snufje zout
2 eieren
25 gr boter (gesmolten)
2 tl suiker
2 el bakpoeder
boter of olie om te bakken
Eventueel bosbessen

Aan de slag
mix de bloem, bakpoeder, suiker en zout in een kom samen. Voeg daarna de gesmolten boter, eieren en melk toe. Roer of mix tot een glad beslag.
Je kunt nu voorzichtig de bosbessen er door heen roeren (ook zonder bosbessen zijn ze heerlijk hoor!)

Smelt wat boter of olie in de pan en schep een beetje beslag in de pan. De pannenkoekjes komen iets omhoog. Als er belletjes ontstaan draai je ze om.
Daarna kun je lekker stapelen..

Ik hou altijd 3 pannenkoekjes aan voor volwassenen en 2 voor de kids.

Eet smakelijk!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Met het hele gezin er lekker op uit!

Met het hele gezin er lekker op uit!

Wil je er op de vrije middagen en in het weekend lekker op uit met je gezin? Bekijk de toffe uitjes in onze eropuit rubriek!

Check onze Eropuit tips