Kinderopvang tijdens de vakantie nodig?

11 april 2016
Bij Kober Kinderopvang kun je gebruiken maken van alleen vakantieopvang! Benieuwd wat dit inhoudt? Kidsproof heeft een kijkje genomen.
De meivakantie komt er weer aan. Ben je nog op zoek naar opvangmogelijkheden? Denk dan eens aan Kober kinderopvang. Naast de reguliere BSO (Buiten Schoolse Opvang), biedt Kober ook alleen vakantieopvang aan. Harstikke handig en flexibel voor ouders die alleen in de vakanties opvang nodig hebben!

Als ouder ben je natuurlijk wel benieuwd wat ze tijdens de vakantie bij de BSO doen. Kidsproof Breda heeft een kijkje genomen bij Kober Kinderopvang en gesproken met pedagogisch medewerker Robin de Vos. Robin werkt onder andere op Top BSO Kanjertuin en Top BSO de Toppers in de Haagse Beemden en vertelt vol enthousiasme over de kinderen, zijn werk en de leuke activiteiten die ze doen.

Als je gebruik maakt van de vakantieopvang doe je dit op de BSO in de buurt van jouw school, dus grote kans dat je zoon of dochter vriendjes, klas- en schoolgenootjes tegenkomt. Dat voelt al meteen vertrouwd en is natuurlijk heel gezellig.

Robin vertelt dat ze tijdens de vakanties vaak in een thema werken. Zo was er eens tijdens de zomervakantie het thema ‘Reis rond de wereld in 30 dagen’. Elke vakantieweek stond er een ander werelddeel centraal en werden er leuke activiteiten gedaan. De kids gaan aan de slag op sportief en creatief gebied, maar ook gaan ze samen gezellig koken of trekken ze natuur in.

‘Kinderen vinden de natuur helemaal geweldig. We gaan regelmatig naar het speelbos hier vlakbij, lekker klauteren', zegt Robin enthousiast. 
 
‘Wat ook altijd een geslaagde activiteit is, is het koken. We hebben een keer een High Tea gemaakt. Per leeftijdsgroep kijken we dan wat  leuke hapjes zijn die de kinderen kunnen maken. Heel gezellig en lekker natuurlijk, want daarna hebben we de hapjes samen opgegeten.'

Belangrijk speerpunt bij Kober kinderopvang is dat kinderen zichzelf kunnen zijn, dat ze een vrij gevoel hebben en dat het gezellig is. Om dit te realiseren kijken de pedagogisch medewerkers goed naar de kinderen en geven ze kinderen inspraak over het reilen en zeilen op de BSO. Als een kind zich even moe voelt of niet zo’n zin heeft, wordt daar goed op ingespeeld. Samen wordt er dan besproken hoe het komt en wat er aan gedaan kan worden. Af en toe lekker chillen in de chillhoek mag natuurlijk ook gewoon op de BSO!

Praktische informatie
De vakantieopvang is op alle doordeweekse vakantiedagen (buiten de feestdagen) mogelijk van half 8 ’s ochtends tot half 7 ’s avonds. De kinderen krijgen overdag een lunch, fruit, tussendoortjes en drinken. Op sommige BSO’s is het mogelijk om tegen een vergoeding gebruik te maken van avondeten.

Financiën
Ook voor een losse dag vakantieopvang kom je in aanmerking voor de kinderopvangtoeslag. Dat betekent dat je een vergoeding krijgt vanuit de Belastingdienst. Benieuwd wat kinderopvang in jouw situatie kost? Kober kinderopvang rekent het graag voor je uit.

Ben je enthousiast en benieuwd waar een BSO bij jou in de buurt is? Kijk dan verder op de website van Kober kinderopvang voor meer informatie! Hier kun je je ook inschrijven voor de vakantieopvang!