De Kindercultuurnacht Breda 2016

4 januari 2016

Dikke jas aan, sjaal om, muts op en warme sokken en de kids zijn er klaar voor. Van opwinding nog één keer extra plassen, want we gaan in het donker op avontuur! En wat voor avontuur: De Cultuurnacht Breda!

Dikke jas aan, sjaal om, muts op en warme sokken aan en de kids zijn er klaar voor. Van opwinding nog één keer extra plassen, want we gaan in het donker op avontuur! En wat voor avontuur: De Cultuurnacht Breda!

Al wandelend of fietsend door de stad stop je bij allerlei leuke, spannende en coole activiteiten op het gebied van theater, beeld, muziek, dans en nog veel meer! En tussendoor geniet je natuurlijk samen even van een warme choco en een hapje! Wat een gezellige avond samen. De voorpret kan al beginnen! Bekijk met je kids wat er allemaal te doen is en bepaal samen waar je naar toe gaat. Het zal moeilijk kiezen worden, want er is zoveel leuks te doen!

Speurtochten
Voor kinderen is een speurtocht altijd leuk om te doen en voor deze avond zijn er speciale welke je alléén vanavond kan doen! Wat denk je van Minecraft at Night bij MOTI. Speel daar een online speurtocht in een bijzondere glow-in-the-dark-speelomgeving. Of doe een speurtocht door het pand van het Breda’s Museum, langs de skeletten van Archeologie en door de kelders van het Archief en geniet daarna van marshmallows !

Spannende wandeltocht
Het Kasteel van Breda is normaal niet open voor publiek, maar vanavond hebben ze een spannende wandeltocht welke vooral bedoeld is voor kinderen! Spannend en leerzaam en natuurlijk super cool om door een kasteel te lopen. Waan je even een echte ridder en prinses en ontdek de geheimen van het kasteel!

Workshops en andere activiteiten
Op verschillende plekken kunnen de kids zelf aan de slag met theater en kunst! De kinderen kunnen lekker hun fantasie de vrije loop laten en zo op een ontspannende manier ontdekken of kunst, theater etc iets voor hun is. Zo kun je bij Belcrum genieten van een theaterworkshop gegeven door Bloos. Bij MUZIPO ontdek je de geheimen van het schaduwspel! En helemaal cool, maak met andere kinderen samen een kunstwerk van kauwgom!

Optredens
Theatervoorstellingen mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens de Cultuurnacht. Er zijn op verschillende plekken speciale voorstellingen voor kinderen. In de wijk Belcrum bij de Speelhuislaan kun je door de poort naar de fantasie, waar je kan genieten van zowel theater als muzikale optredens. Bij het Chassé duiken de kids in de wereld van ridders, prinsessen en een held op sokken!

Bovenstaande is een greep uit de vele leuke activiteiten. Zo organiseren Vitalis College, De Grote Kerk, Bibliotheek/Nieuwe Veste, De Nieuwe Winkel en de Cultuurkantine ook hele leuke activiteiten die zeker de moeite waard zijn! Kijk voor het hele kinderprogramma in onze Uitagenda of op de site van Cultuurnacht 2016, waar je ook de activiteiten voor volwassenen vindt. 

Succes met kiezen en alvast heel veel plezier met je kids tijdens dit hele leuke avontuur! Geniet van alle blije, verbaasde, enthousiaste en... gezichtjes van je kinderen! 

Praktisch:
De Cultuurnacht is op 22 januari vanaf 19u. Passe-partouts zijn nu al te verkrijgen online of via verschillende verkooppunten en kosten €9. Kinderen zijn t/m 12 jaar gratis. Per betalende begeleider mogen maximaal 4 kinderen mee. Op de avond zelf zijn de passe-partouts op verschillende verkooppunten voor €11 te verkrijgen.