Kidsprooftip: Theaterfestival Boulevard 2016

3 juli 2016
Hét zomerfestival vol dans, theater, muziek, performance, kleinkunst, straattheater en beeldende kunst!
Ieder jaar (richting het einde van het schooljaar) kijken wij uit naar een aantal zomerfestivals en 1 daarvan is het Theaterfestival Boulevard in Den Bosch. Hét internationale stads- en zomertheaterfestival van Zuid-Nederland vindt dit jaar van donderdag 4 - zondag 14 augustus plaats. 10 dagen lang is de stad volledig omgetoverd tot een podium voor de meest uiteenlopende voorstellingen! Maar ook voor een heerlijke hapje en drankje is het zeker de moeite waard om naar dit festival te gaan. 

Niet alleen voor de grote mens worden er voorstellingen gehouden, maar ook zeker voor de kleine mens. Met een speciale jeugdprogramma zorgen zij dat de kleine mens al op jonge leeftijd op een laagdrempelige manier kennis kan maken met theater, dans, muziek, performance, kleinkunst, straattheater en beeldende kunst. Onze meiden vinden dat fantastisch! Het prikkelt hun fantasie en ze ontdekken steeds iets nieuws. En dit jaar zijn de voorstelling en activiteiten volledig geïnspireerd door onze Bossche kunstenaar Jheronimus Bosch. Ook nieuwsgierig naar de voorstellingen? In onze Uitagenda kun je per dag zien wat er waar wanneer te zien is. 

Theaterfestival Boulevard is niet alleen vanwege de diversiteite aan voorstellingen bij ons erg favoriet. Vooral ook vanwege de activiteiten, straattheater waar je door verrast wordt en de knusse eettentjes, terrassen en foodtrucks waardoor wij weer weten waarom wij in het Bourgondische Den Bosch wonen :D Genieten! 

Leuke actviteiten die je spontaan kunt zien, beleven en ervaren
Het festival is ook erg leuk voor een spontaan bezoekje. Er is namelijk zoveel te zien en dit zijn de activiteiten die je zeker kunt missen. 
  • Infity Box: Laat je verbazen en meevoeren. Stap over de drempel van Infinity Box en kom in een ander universum terecht. Een ruimte waarin oneindigheid, tijd- en ruimteloosheid de natuurwetten tarten. Ben je jonger dan 5 jaar, dan is het fijn als papa/mama/opa/oma of een ouder persoon met je meegaat. Het kan namelijk best spannend zijn!
  • Snoepmonsters: Vorig jaar waren ze er ook en dit jaar zijn ze er weer! Een bijzonder restaurant je samen met je ouders in bad te eten. Bij Soepmonsters proef je soep met gekke groenten zoals; knolselderij, biet en pompoen. Gekke groenten hebben vaak een bijzondere vorm en zijn soms zelfs monsterlijk lelijk, maar wel lekker. Is de soep op? Dan mag je zelf afwassen met sop. Erg leuk! 
  • Diep: Een verrassende beeldende theatervoorstelling van ongeveer 9 minuten waarbij het je en kijkje in een surrealistische put neemt. Een spannende en fijne optische illusie waar je je makkelijk in kunt verliezen. Spannend... 
  • BinnenBuiten: Theatrale, interactieve installatie waar kinderen vanaf 2 jaar naar hartenlust mee kunnen spelen. De installatie bestaat uit 52 kastjes vol tegenstellingen en verbanden. Door te kijken, horen, voelen, ruiken en doen kan je ontdekken wat er allemaal in de kastjes zit!
  • Kinderfilmfestival: Op het Kinderfilmfestival zijn alle films bedacht, gespeeld en geproduceerd door creatieve leerlingen uit groep 8 van Brede Bossche Scholen. Rond het thema Jeroen Bosch en zijn vreemde wezens werkten zij de grappigste en gekste filmideeën uit.
  • De Stoptrein: Een kleurrijke trein maakt een reis door een wereld die ter plekke ontstaat. Knutsel je mee aan het landschap waardoor het treintje tuft? Alles mag, van fantasiebeesten, bomen, watervallen tot de hoogste bergen.


Zien we je dan daar? 

Liefs, 

Gwen