Fijne tips voor de avond4daagse!

18 mei 2015
Met deze tips wordt de wandeling gezellig en leuk!
De komende wekend worden er op diverse plekken in en om Den Bosch een wandel3daagse of avond4daagse gehouden. Super leuk en gezellig natuurlijk! Een voor anderen een logistieke nachtmerrie, vooral als je meer kinderen hebt die ook nog verschillende afstanden lopen. Met deze tips wordt het zeker een leuke en gezellige week! 

Weetje
Wist je dat ‘avondvierdaagse’ al uit 1940 stamt? In de tweede wereldoorlog werd de avondvierdaagse door de bezetters verboden, zij zagen het als ‘samenscholing tegen de bezetters’. 

Tips voor een fijne en gezellige wandeling
1. Stel een schema op met bevriende ouders;
3 of 4 dagen wandelen heeft een impact op je agenda. Stel daarom met een aantal bevriende ouders een schema op. Elke avond loopt er een andere ouder per 4 vrienden/vriendinnen. Op deze manier hoef je niet alle dagen mee te lopen en heb je het toch meegemaakt. 
2. Maak van te voren het eten klaar; eten na het wandelen betekent dat de kids niet eerder dan 21.00 uur in bed liggen. Dus maak het je makkelijk en maak van te voren gerechten als pasta, broodjes hamburger, tosti's, brood met soep etc. klaar. Makkelijk en ideale brandstof voor een flinke wandeling. 
3. Loop niet op nieuwe schoenen; loop je schoenen goed in en wandel elke dag op ander schoenen. Hierdoor voorkom je blaren. Krijg je toch blaren? Prik het leeg met een schone naald, duw het leef en plak er een pleister op. 
4. Versnapering voor onderweg; van wandelen wordt je moe, neem daarom een rolletje druivensuiker en extra water mee. Vergeet ook niet een 'lebberbal', een halve citroen met pepermuntjes. Maak het 's ochtends zodat je in de avond geen stress hebt. 
5. Weer of geen weer, wees voorbereidt: natuurlijk hopen we iedere jaar op mooi weer. Mocht dat toch tegenvallen, dan is een plastic poncho wel erg handig en fijn om bij je te hebben. Verkrijgbaar bij de Hema, Action, Blokker, Zeeman etc.
6. Zorg voor voldoende afleiding; kinderen beginnen volle moed en enthousiasme aan een wandeling, maar na 5 minuten zijn ze meestal al moe of vragen continue waar de finish is. Zorg voor dit soort momenten dat je een spelletje verzint of een liedjes kent. Dit maakt de wandeling een stuk dragelijker!

Wil je weten wanneer, waar de wandel3daagse of avond4daagse gehouden wordt? In onze Uitagenda hebben wij dat voor je verzamelt. 

Veel wandelplezier!