Zomers dagje uit in Den Haag!

Oh, oh Den Haag, mooie stad achter de duinen… Alles voor een geslaagd dagje uit in één stad. Musea, winkels, leuke eet- en drinkplekken, park of bos en natuurlijk het strand! In ons blog lees je alles over een dagje Den Haag!
Oh, oh Den Haag, mooie stad achter de duinen… Alles voor een geslaagd dagje uit in één stad. Musea, winkels, leuke eet- en drinkplekken, park of bos en natuurlijk het strand! In ons blog lees je alles over een dagje Den Haag!

Je hebt er alles wat een dagje uit een succes maakt. Het centrum, en andere wijken om te shoppen, genoeg musea om uit te kiezen, veel groen en natuurlijk het strand. Ook leuk om te doen met de trein en tram!

Centrum
In het centrum van Den Haag kom je genoeg leuke winkeltjes tegen. Sterre & Tijl met inspiratie voor de kinderkamer en leuk speelgoed. Bij Dille & Kamille vind je niet alleen handige en mooie dingen voor in huis, maar zeker ook voor kinderen leuke dingen. Wandel even door naar het Noordeinde om naar het werkpaleis van onze koning te kijken. Aan de achterkant rust je even lekker uit in de Paleistuinen.

En dan is het tijd voor
Bij Lotje. Een heerlijk zoet winkeltje voor een ijsje, een Haags bakkie, gebakjes, lunch en cadeautjes. Zo leuk!

Mauritshuis
De keuze aan musea is enorm. Absolute aanrader is een bezoek aan het Mauritshuis. Volledig vernieuwd met hele leuke dingen voor kinderen! Een Familie-doe-pakket, de Kunstwerkplaats en op 20 juli en 17 augustus is er een speciale vakantiedag voor families!

Aan de Hofvijver vind je ook het Haags Historisch Museum waar de zomer in het teken staat van golfen. Het Binnenhof is geweldig om doorheen te lopen en de mooie oude gebouwen te bekijken, maar zeker zo leuk is het om een rondleiding te boeken bij ProDemos. De Gevangenpoort is lekker spannend en alleen voor durfals.

Statenkwartier
Het Statenkwartier is weer een hele andere wijk waar je zo een hele dag zoet bent. Voor leuke kinderdingen snuffel je lekker bij De Kikkerkoning of De Wissel. Bij kinderboekenwinkel Villa Paagman is het bijna onmogelijk om zonder boek naar buiten te gaan. En achterin de winkel loop je zo door naar het Kicking Horse Café. Enorm veel lekkers! Breng vooral ook een bezoek aan het Museon of Gemeentemuseum. En in het Omniversum draait de fantastisch mooie film South Pacific.

Strand
Den Haag is natuurlijk verbonden met Scheveningen en Kijkduin, oftewel haven en het strand, helemaal kidsproof. In Muzee Scheveningen kom je van alles te weten over het leven van, op en in de zee. Heb je zin om naar het strand te gaan? Het Zuiderstrand is makkelijk om met auto naartoe te gaan en er zijn genoeg strandtenten. Strandpaviljoen Zuid met speelgoed en trampoline en  Strandclub Wij zijn zomaar wat voorbeelden. In Kijkduin is Strandclub Leuk uiteraard leuk. En als je er dan toch bent breng dan ook een bezoek aan de Sesamstraattentoonstelling en de Jutterskeet.

En dan zijn er nog Madurodam en het Haags Openbaar Vervoermuseum! Een dagje Den Haag is gewoon te kort en wij durven te zeggen: zeker voor herhaling vatbaar!