Vier de kerstvakantie in het Mauritshuis

19 december 2023
In het Mauritshuis is weer veel te ontdekken deze kerstvakantie! Op het voorplein van het prachtige museum in Den Haag krijg je direct een warm welkom dankzij het vrolijke kerstbos. Fijn om te weten: het Mauritshuis is gratis voor iedereen t/m 18 jaar!
Er zijn deze kerstvakantie veel leuke activiteiten voor het hele gezin in het Mauritshuis. Ga met een speurboekje op pad, ontmoet Maurits Muis en schilder een kerstmaaltijdstilleven in de Kunstwerkplaats. Nieuw is de tour van illustrator Jill Schirnhofer, leuk! 

De activiteiten:


Maurits Muis zoekt de klokkenmaker | 4+
Eerst lees je samen met een museumdocent het spannende avontuur van Maurits Muis en de klokkenmaker. Daarna ga je op zoek naar de schilderijen uit het verhaal en maak je in de Kunstwerkplaats een schilderij. Maurits Muis komt ook nog even langs!



Maurits Muis en het Meisje met de parel | 4+
Maurits Muis woont in het Mauritshuis en hij heeft een spannend avontuur beleefd met zijn dierenvriendjes. Tijdens deze activiteit bekijk je zijn favoriete schilderijen en lees je samen het prentenboek Maurits Muis en het Meisje met de parel. Ook maak je zelf een schilderij!



Schilder je eigen kerstmaaltijdstilleven | 7+
Lekker eten aan een mooi gedekte tafel, dat hoort ook bij kerst! Met een museumdocent ga je tijdens deze activiteit op zoek naar schilderijen waar borden, glazen en eten op staan. En daarna leer je in de Kunstwerkplaats je eigen kerstmaaltijdstilleven schilderen.



Gratis speurboekjes
Ga samen op speurtocht door het museum! Met de gratis speurboekjes zoek je de dieren (4+) of de kinderen (7+) van het Mauritshuis. Alles gevonden? Dan wacht er een leuke verrassing bij de servicebalie in de foyer.



Nieuw: de gratis Jill tour!
Jill Schirnhofer – ook wel bekend als dé knutselkoningin van Nederland – maakte een tour langs haar favoriete schilderijen. In het speurboekje staan superleuke kijk- en tekenopdrachtjes. En in de audiotour vertelt ze wat haar allemaal opvalt!



Dieren in het Mauritshuis Tour
Ga op zoek naar alle dieren in het Mauritshuis! Download de app en kies 'Dieren in het Mauritshuis'. Boswachter Tim, Auke Florian van Naturalis en medewerkers van Diergaarde Blijdorp nemen je mee op avontuur!



Mauritshuis bij je thuis
Ga knutselend de kerstvakantie door met deze leuke doe-opdrachtjes voor thuis. Spannende filmpjes met Maurits Muis, luister naar een spannend kerstverhaal van ia, het ezeltje, maak je eigen sneeuwlandschap en meer!


Klik door via de roze button hieronder en reserveer je workshops!


Naar de website