De avond4daagse komt er weer aan!

6 mei 2019
Op een aantal plaatsen in de Gooi en Vechtstreek wordt de komende weken door duizenden kinderen weer de Avond4daagse gelopen.
Wist je dat de 'avondvierdaagse' al stamt uit 1940? Toen werd in 't Gooi de eerste avondvierdaagse gehouden. Als snel volgden andere gemeenten. In de Tweede Wereldoorlog werd de avondvierdaagse door de bezetters verboden. Gelukkig werd het wandelevenement n de oorlog al snel weer opgepakt! Tegenwoordig hebben bijna alle plaatsen in Nederland een avondvierdaagse.

Loop jij ook mee? Gezellig! En gezond ook nog! Al dat lopen betekent ook goed en gezond eten. En dat wil er nog wel eens bij inschieten als je op tijd bij de start moet zijn. En wat neem je eigenlijk aan eten en drinken mee tijdens de wandeltocht? Hier volgen wat tips:

Avondeten
Kies makkelijke, gezonde gerechten die kindvriendelijk en snel klaar zijn. Bijvoorbeeld een maaltijdsoep met brood of een pitabroodje met kip met een flink stuk komkommer of fruitsalade.

Eten en drinken voor onderweg
Eten voor onderweg is vooral goed voor de 'moraal'. Het is niet nodig om energietekort aan te vullen. Veel meegeven hoeft dus echt niet, een klein tussendoortje en wat te drinken is genoeg als dat niet al geregeld is door de organisatie! Als het heel warm is, is het wel belangrijk om extra drinken mee te nemen. Water is het beste.

Liedjes zingen
En natuurlijk traditiegetrouw zingen we uit volle borst alle liedjes die je maar bedenken kunt. Waarbij de liedjes 'zo gaat 'ie goed, zo gaat 'ie beter...', 'daar boven op die berg...' en de klassieker: 'een potje met vet...' natuurlijk niet mogen ontbreken.

Wandel mee in 't Gooi
De meeste avondvierdaagse wandeltochten starten in de week van 20 mei, sommige een week later en andere zelfs in de eerste week van juni. Op verschillende plaatsen in 't Gooi kun je deelnemen, via je school, via de sportvereniging of gewoon als geïnteresseerde. Hoe meer lopers hoe leuker het is, dus meld je snel aan!

Wij wensen jullie heel veel plezier!
Groetjes Maud