Graffitifun; een te gek kinderfeestje! Lees hier waarom...

18 januari 2024
Bij ons thuis begint de invulling van een kinderfeestje al weken lang voorafgaand aan de verjaardag; “mam, ik weet al wat ik wil voor mijn kinderfeestje….!”
Grafiti kunst maken op je kinderfeestjes
Mijn jongste dochter werd 8 en zij hoefde niet lang na te denken, Graffiti spuiten dat wilde mevrouw het allerliefst. Stoer, creatief, anders (is absoluut een voorwaarde voor mijn dochter ;) en geschikt voor kinderen van haar leeftijd! En in mei was het dan zover, met een auto vol enthousiaste vriendinnen reden we naar het Flevopark in Amsterdam op weg naar Graffitifun (het kan trouwens ook in Utrecht, Nieuwegein en andere plaatsen, vraag gerust naar de mogelijkheden)!

Instructie
Aangekomen in Amsterdam proef je meteen de sfeer. Het is een stoere omgeving met hoge muren vol met kleurige kunstwerken. We worden meteen gespot en opgevangen. Na een kort welkom krijgen we een instructie, waarvan alle 9 meiden zelfs even stil worden en dat was nog niet gebeurd die dag! Met grote ogen kijken ze rond en luisteren ze aandachtig.



Ontwerp maken
De opdracht is helder, de muziek gaat aan en fanatiek gaan de meisjes aan de slag met een eerste schets van hun eigen graffiti piece. Als dat klaar is mogen ze hun ontwerp met potlood op een houten paneel schetsen. Als dat klaar is begint het spuitwerk. Niet makkelijk, maar ze hebben de techniek snel door. Alle kleuren zijn beschikbaar en twee artiesten helpen en adviseren bij de uitwerking van hun creatieve plannen.



Al snel zie ik prachtige resultaten en ik ben echt wel verrast om te zien hoe de meisjes opgaan in hun werk. De complimentjes vliegen over en weer en het is me duidelijk dat dit een heel goede keuze is geweest voor de invulling van haar kinderfeestje!



Pauze
De opzet is klaar en we houden even een korte break, voordat we aan de afwerking gaan beginnen. Op de skatebaan bewijzen de meisjes dat je helemaal geen skateboard nodig hebt om bovenaan de ‘half pipe’ te komen! Dit is de tweede keer dat ik hoor “dit is echt het beste feestje ever!” Altijd leuk om te horen.



Na de chippies en limonade gaan we verder met de afwerking van het kunstwerk. De lijnen, schaduw, high lights en accenten worden aangebracht en bij ieder zie ik inmiddels hun trots steeds meer groeien.



Rondleiding
Het grote werk zit erop, de artiesten die ons begeleid hebben, nemen ons mee voor een rondleiding naar meters (in totaal meer dan 1.000!) muur met fantastische graffiti kunstwerken. De kinderen krijgen uitleg over het werk, respect voor zowel de werken als voor de artiesten en over het verschil tussen legaal en illegaal. Ondanks dat het weer niet bijzonder mooi is, is de sfeer er fantastisch! Diverse artiesten zijn aan het werk, de boten op het water toeteren als ze langskomen en de tram tingelt als de meisjes zwaaien.



Het verschil tussen legaal en illegaal
Na de rondleiding mogen we allemaal nog op een echte muur spuiten! En voordat we gaan, moet iedereen nog plechtig beloven nooit illegaal te zullen spuiten! Bij het afscheid krijgt mijn dochter nog een mooi cadeau en uiteraard krijgt iedereen zijn graffiti piece mee naar huis. Met 9 stuiterballen vertrekken we weer in de richting van Hilversum.



Het leukste feestje ooit!
Onderweg hoor ik vanaf de achterbank voor de derde keer: “Dit was het leukste feestje tot nu toe…”. Loïs glimt en als haar laatste vriendinnetje thuis afgezet is zegt ze: “Mam, ik ben zó blij, ik wil dit nog een keer!”



….volgend jaar deel 2!



Wil jij ook een te gek Graffitifun Kinderfeestje? Reserveer dan op tijd jouw voorkeurs datum, want het is erg populair en zit snel vol!
Het is een absolute aanrader!

Fijne verjaardag en veel plezier!
Groetjes Maud