Lente! Lees onze lentetips

13 maart 2021
Lammetjes knuffelen, maar waar vind je ze? Zelf lenteknustels maken, wandelen, een kinderfeestje buiten, het kan allemaal in de lente. Bekijk hier onze 10 tips!
Op verschillende plekken in 't Gooi kun je al volop genieten van kleine lammetjes, schattige geitjes, kuikentjes, jonge eendjes, vrolijke bloemen, bloesem en mooie wandel- en fietsroutes. We hebben vast wat leuke tips voor je waar je met de kinderen heen kunt.

1. Schaapskudde 't Laer
Bij de schaapskudde van 't Laer zijn de eerste lammetjes geboren, niet te tellen zoveel... heb je deze kleine schatten al bewonderd? Je kunt de lammetjes hier niet aaien of knuffelen, maar je kunt ze wel zien. Leuk om te combineren met een dagje spelen in speelbos 't Laer.

2. Jonge dieren weken
Bij Hoeve Ravenstein kun je in de maand april terecht voor alle jonge dieren, konijntjes, kuikentjes, lammetjes, geitjes, de ezel, pony en nog veel meer leuke dieren. Je bent van harte welkom op de boerderij.

3. Bezoek de Kinderboerderij
Uiteraard kun je ook terecht bij de meeste kinderboerderijen in 't Gooi. Daar zijn vaak ook al jonge geitjes en lammetjes geboren. En de meeste hebben een leuke speeltuin op het terrein waar de kinderen zich ook heerlijk uit kunnen leven! Kijk hier voor een overzicht van alle kinderboerijen in 't Gooi.

4. Schaapskooi Blaricum
Natuurlijk kun je ook in de bekende schaapskooi in Blaricum terecht voor de lammetjes. Vaak zijn de medewerkers van het GNR aanwezig om je van alles te vertellen over de kudde. En als je daarna nog wil wandelen kun je zo de hei op. Ter afsluiting drink je gezellig nog iets van het naast gelegen restaurant De Eendracht (voorheen de Tafelberg). 

5. Kinderfeestjes buiten
Ben jij bijna aan de beurt om je kinderfeestje te organiseren, dan bof je. Want de buitenfeestjes zijn allemaal weer van start. Lekker de natuur in, een speurtocht, kabouterpad, naar het klimbos of de boerderij... kijk hier voor een overzicht van alle kinderfeestjes in de natuur of met dieren.

6. Kinderwandelroutes
Zin om een leuke wandeling te maken die voor de kinderen ook leuk en vooral goed te doen is? Check hier de kinderwandelroutes in Lage Vuursche!

7. Fietsroute & speelbos met groot terras
Pak je liever de fiets? Daar hebben we ook een leuke route voor bedacht. Samen fiets je over een ruim bospad (en dus ook met kleinere kinderen lekker ontspannen fietsen) door het Coversbos naar Speelbos bij Brambergen. Hier kun je ook nog eens lekker pauze houden met koffie en limo to go!

8. Lenteknutsels
Wil je juist lekker thuis aan de slag met de lente? Het tuincentrum heeft vaak leuke aanbiedingen in deze periode, dus ga aan de slag met je eigen moestuintjes, of bekijk hier onze Kidsproof knutseltips. schminkideeen en lekkere recepten.

Ontvang onze tips per email
Wil jij voortaan als eerste op de hoogte blijven van onze leuke gratis uittips in 't Gooi? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief, klik hier. Zo ontvang je elke maand een mail van ons met de leukste tips voor in de vakantie, maar bijvoorbeeld ook met Pasen! 

Groetjes,
Maud


TIP: wil je ook tips voor de meivakantie ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief >>>