Onze Kidsproof reporters testten restaurant Bruis

14 maart 2017
Meestal als we in een restaurant gaan eten met de kinderen ruil ik mijn handtasje in voor een big shopper met daarin kleurpotloden, stiften, puntenslijpers, kilo’s papier en tekenblokken zodat de kids tijdens het wachten op het eten iets gezelligs te doen hebben.
Vandaag hoeft dat niet! De beeldige designer tas kan mee, want we hebben een meiden uitje in een familie restaurant.
Voor we vertrekken is Eva druk in de weer met wat ze mee wil nemen om mee te spelen en te tekenen en wanneer ik zeg dat dat niet nodig is gelooft ze mij niet. ‘Echt mam; hebben ze dat daar???’ Ja, dat is er en volgens mij nog veel meer.

Goed bereikbaar
Het is een regenachtige studiedag en Eva en ik rijden richting Blaricum om daar gezellig samen met onze vriendinnen Maud (mama) en Loïs (dochter) te lunchen. Restaurant Bruis waar we hebben afgesproken ligt in een nieuwe buurt die mijn navigatiesysteem nog niet kent maar de weg er naar toe blijkt makkelijk. Vlakbij de A27 in een totaal nieuw neergezette wijk ligt het. De naam doet veel vermoeden en vol verwachting stappen we binnen.



Speelzolder, terras en speeltuin
Wat direct opvalt is de enorme ruimte en de hoogte van het gebouw. Lekker licht en ruim en veel glas. Boven is een vide en er is een groot terras dat je kunt bereiken via de glazen schuifdeuren die in de zomer ongetwijfeld open gaan. We zien onszelf al zitten deze zomer. Kinderen in de speeltuin, mama’s op het terras.



Uitgebreide menukaart
Maar even terug naar binnen want vandaag regent het. De ideale dag voor deze gezellige lunch date. We worden vriendelijk ontvangen en zodra de mama’s zitten en de drankjes besteld zijn (heerlijke koffies en fijne sapjes) willen de meiden direct op ontdekkingstocht. Maar eerst even iets te eten bestellen. De kaart is gevarieerd en er is veel keuze uit gezonde en verse gerechten. De meiden weten direct wat ze willen en bestellen een spekpannenkoek, een croissant met kaas en een fruitspies. De mama’s gaan voor een healty salade en een sandwich carpaccio. ‘Mogen we nu gaan spelen??!’ Ja hoor, dat mag.



Spelen, spelen, spelen…
De mama’s hebben alle tijd om bij kletsen en de meiden gaan op ontdekkingstocht. Wat is het hier leuk! Beneden zijn voor de kleintjes een aantal minispeelhuizen o.a. met een winkeltje en een racebaan. Maar daar zijn de meiden te groot voor. Ze gaan naar boven (via een kind-vriendelijke trap met tussenschotten zodat de kids, mochten ze vallen, niet van boven naar beneden rollen) en daar is ook zoveel te doen. De meiden ontdekken de funfloor met de glijbanen, er is een echte bioscoop maar favoriet bij onze girls is de gamezone. Lekker spelen op de WII.



Service is top
Terwijl we lekker bijkletsen wordt er boven veel gelachen en voor we het weten staat het eten voor onze neus. En de meiden ook! Die zijn door een vriendelijke jongen van de bediening naar beneden gehaald met de belofte dat hij het spelletje dat ze aan het doen waren zou afmaken, meisjes blij!



Heerlijke gerechten

Maar goed, ondertussen wordt er heerlijk gegeten. Zowel de pannenkoek als de croissant vallen in de smaak en ook de moeders genieten van de heerlijke gerechten. Goede porties, alles vers en van dat fijne, dikke brood bij je salade. Wat wil je nog meer?
Nog een koffie….



Als het tijd is om naar huis te gaan bekijken we samen met de meiden nog even de speelruimten. We snappen dat ze niet naar huis willen. Het is hier gezellig en leuk en het eten was heerlijk. Dus meiden… dat doen we snel nog een keer!

Voordeel is ook wel dat ik een keer, zonder onder de tafel te kruipen om alle stiften, potloden en papiertjes op te rapen naar huis kan. Met mijn kleine handtas….

Ook naar Familierestaurant Bruis Blaricum? Ze hebben met Pasen een heel leuk aanbod voor het hele gezin! Kijk hier voor alle info!

Veel plezier!
Groetjes,
Marielle, Maud, Eva & Loïs