Onze kidsreporters over Buurman & Buurman in Spant!

8 februari 2016
Aangekomen bij theater Spant! in Bussum ligt de rode loper al klaar. Over de rode loper binnenkomen maakte het voor onze kidsproof-reporters helemaal speciaal!
Direct kwamen er grote grijnzen op het gezicht: "mam, is het hier?" De hal is gevuld met vrolijke kinderen die allemaal mooi zijn aangekleed, sommigen hebben zelfs een Buurman & Buurman shirt aan. 

De spanning vooraf
Eerst de jassen ophangen en dan natuurlijk voor het grote scherm met de buurmannen op de foto. Gelukkig hebben we genoeg tijd om eerst nog even iets te drinken. De bekers Fristi met gekleurde rietjes staan al klaar. De foyer in theater Spant! is lekker ruim opgezet, de kinderen kunnen er heerlijk rondlopen zonder 'kwijt' te raken en ze maken al snel contact met andere kinderen. Ze lijken allemaal een tikje nerveus: "we gaan naar de échte(!) Buurman & Buurman hé!".

Herkenbaar & grappig
De zaal zit helemaal vol en wij hebben prachtige plekken in het midden recht voor het podium. Als de eerste buurman het podium op komt, is de stem direct herkenbaar voor onze reporters! Het is meteen lachen met de botsingen van de twee klunzen. Mijn zoontje (3 jaar) zit na de eerste minuten al letterlijk op het puntje van zijn stoel!

Klussen op niveau
Het theater voegt natuurlijk heel veel elementen toe die je met een tv-programma niet hebt. Daar maken ze in de voorstelling ook echt leuk gebruik van. De liedjes die ze zingen, zorgen voor een hoop vrolijkheid. Mijn dochter (6 jaar) was positief verrast, "Dat zingen wist ik niet, mama!".

Beroemd worden
De buurmannen bedenken van alles waar ze beroemd mee kunnen worden en natuurlijk gaat er van alles mis. De kinderen bemoeien zich er druk mee en enthousiast hoor je een gezamenlijk geroep "Achter je-eeee..". Mijn dochter springt af en toe op van haar stoel om het allemaal nog beter te kunnen zien, terwijl haar broer inmiddels vol verwondering in zijn stoel gedrukt zit. Herkenbare termen als "alles is naar de gallemiezen", "hoppa" en natuurlijk "A-je-to" komen veel terug. De herkenbaarheid is erg leuk voor de kinderen. 

Lachen
Iedereen moet lachen en dat komt bij elke scéne terug. Of ze nu piano willen leren spelen, voetballer willen worden of goochelaar, het is elke keer bijzonder grappig.
Loïs sluit af met de opmerking: "ik wist niet dat het zó leuk was!".

Ook naar de voorstelling?
Onze reporters hebben een heerlijke dag gehad. De voorstelling is dan ook een echte aanrader! Bekijk hier de speellijst voor de voorstelling Buurman & Buurman willen beroemd worden.

Spant!
Wil je graag naar een andere voorstelling in Spant! Bussum? Houd dan onze Uitagenda goed in de gaten. 

A-je-to!
De Kidsproof-reporters