Te gekke bewaarboekjes!

23 juli 2016
Hoe vaak vind jij stenen, veren, bloemen, blaadjes en andere bijzondere dingen in de jaszak van je kind? Kind blij, jij wat minder. Maar... wij hebben nu iets tofs ontdekt!
Bewaarboekjes voor de mooiste schatten uit de natuur
Hoe vaak bewaren jouw kinderen hun 'bijzondere' vondsten (zoals veren, bloemen en blaadjes) in hun jaszak, om ze vervolgens te vergeten en dat jij ze tegen komt tijdens de eerstvolgende wasbeurt? Er is een oplossing!

Gottmer Kinderboeken heeft deze zomer namelijk super originele en leuke boekjes op de markt gebracht; de Bewaarboekjes. 3 leuke boekjes voor kleine verzamelaars: 

  • Mijn Bloemen Bewaarboekje
  • Mijn Veren Bewaarboekje
  • Mijn Bladeren Bewaarboekje 

'Dit is cool' riep mijn dochter
Wij wilden deze boekjes graag zelf uitproberen! Dus met het Bloemen Bewaarboekje onder de arm zijn we op een zonnige middag lekker naar buiten gegaan. Speuren naar bloemen! En wow wat groeien er eigenlijk toch veel mooie soorten bloemen bij ons in de straat en in het veldje achter ons huis! Mijn dochter nog wel even de tip gegeven dat de bloemen in iemands tuin niet geplukt mochten worden ;-).

Bewaarboekjes 1

De eerste bloem die ze vond was meteen zo mooi dat ze die heel graag in het boekje wilde bewaren. Het boekje stelt de verzamelaar leuke vragen; zo kon dochterlief laten weten hoe zij dacht dat de bloem heette (erg leuk, want een kind komt vaak met creatieve en vaak logische namen), het werd 'Onze roze straatroos'. Vervolgens vulde ze in wanneer en waar ze hem had gevonden, hoe groot de bloem is, welke geur de bloem volgens haar had, etc.

Ontdekboekje
Bij het bewaarboekje zit ook een ‘ontdekboekje’. Daarin staan allerlei leuke weetjes over je gevonden schatten en gave bloemen knutseltips. Van een mooie bloemenkrans tot een uniek en persoonlijk bloemenkunstwerk voor aan de muur! 

Wij zijn fan!
Mijn dochter is in ieder geval helemaal fan, in onze straat is geen bloem meer over ;-). Het boekje raakt al goed gevuld en wij zijn een stuk wijzer geworden over wat er groeit en bloeit in onze buurt. 'Met dit boekje kan ik altijd nog eventjes naar de mooie bloemen kijken die ik gevonden heb'. En over de knutseltips; 'ik ga ze allemaal uitproberen'! Dus binnenkort maar ons tweede uitstapje doen, naar de duinen, kijken wat we daar allemaal kunnen vinden!

Bewaarboekjes 2

Een erg leuke manier om even stil te staan bij al het moois wat de natuur te bieden heeft!
De kinderen zijn superblij omdat hun schatten niet worden weggegooid en ouders blij omdat er nu 1 vaste bewaarplek is en ze niet alle mooie vondsten overal en nergens tegenkomen, zoals in de wasmachine ;-).

Je kunt de boekjes online bestellen! Ook zijn de boekjes te verkrijgen bij de boekhandel en sommige kinderwinkels in 't Gooi.

Heel veel plezier, succes gegarandeerd!!

Tip: Ook leuk om cadeau te geven!!