Theatervoorstelling in De Boerderij Huizen

7 februari 2017
Het is zondagochtend kwart over tien als ik met onze twee jongste naar De Boerderij Huizen rijd. “mama is het spannend?” vraagt mijn zoon (4 jaar).
Ik leg uit dat het geen spannende kindervoorstelling is, maar juist een hele vrolijke. We gaan met z’n drieën naar ‘Het grote gekke Voorleesfeest’.



Gemoedelijke sfeer
Daar aangekomen zien we al verschillende kinderen naar binnen rennen. Die van mij rennen er achteraan. We worden vriendelijk ontvangen, hangen onze jassen op en bestellen aan de gezellige bar één koffie en twee fristi. De ruimte is huiselijk en de sfeer is heel gemoedelijk. Het is niet groot waardoor het prettig aanvoelt voor de kleinste theaterbezoekertjes.



Interactief
We zoeken een plekje in de zaal en mijn zoon kiest toch voor de tweede rij, ondanks dat er naast zijn zus nog plek is helemaal vooraan. Marianne komt het podium op en alle kinderkoppies kijken met grote ogen en zijn even stil. Maar als Marianne vragen begint te stellen aan het publiek zijn er al snel wat vrolijke reacties uit het publiek. Ik zie mijn zoontje zichtbaar ontspannen. Het eerste liedje is ook lekker interactief, de kinderen mogen de rijmwoordjes aan het einde van de zin afmaken en dat zorgt voor veel vrolijkheid.



Vrolijke onderwerpen
Tijdens de voorstelling wisselt Marianne vrolijke liedjes af met leuke verhalen over de Ettertjes, Liselotje en Pietertje Pet. De onderwerpen van zowel de liedjes als de verhalen zijn erg beeldend en gaan over onderwerpen als bloemetjes, knuffels, kappertje spelen en opruimen. En ook meneer De Bruin verschijnt af en toe op het podium.

Een belangrijk moment in de voorstelling (waar mijn kinderen nu nog over praten) is het telefoontje van de politie. De voorstelling is heel geschikt voor kleuters, interactief omdat kinderen mee kunnen doen en zelfs op het podium mogen komen en vooral erg vrolijk. Mijn kinderen vonden het erg leuk!

Boekje cadeau
Aan het einde van de voorstelling kregen alle kinderen ook nog een boekje over Hans en Grietje die Marianne Busser zelf heeft geschreven, samen met Ron Schröder (evenals zo’n 400 andere boeken!) Samen signeren zij de boeken voor alle kinderen en drie extra exemplaren voor de kidsproof-fans om te verloten. Super leuk!
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en zie volgende week hoe jij kans kunt maken op een van deze boeken!



Volgende voorstelling
Bij ons vertrek mogen de kinderen een snoepje uit de mand kiezen en krijg ik een flyer met de aankondiging van de voorstelling van Ageeth op 12 maart. Check hier alle info over dit vrolijke interactieve liedjesprogramma.

Ik vind deze kleutervoorstellingen in De Boerderij Huizen een echte aanrader!
Veel plezier
Maud