Top 5 hotspots in 't Gooi voor deze zomer!

19 juli 2016
Wij hebben de 5 hotspots voor deze zomer voor je op een rij gezet! Uiteraard allemaal in ’t Gooi…
Boottocht over de Vecht en Loosdrechtse plassen
Zes weken hebben de kinderen zomervakantie en onze oudste bijna 8 nu hij op de middelbare school zit. We gaan zelf met vakantie maar dat is 2 van de zes weken. De overige weken zijn we lekker thuis. De ochtenden doen we vaak rustig aan, tenzij het mooi weer is en we lekker een dagje willen gaan varen of een lekker plekje aan het water willen.


1. Speelbos Brambergen
Naast het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s Graveland ligt het speelbos. Een heerlijke plek voor de kinderen om lekker te klimmen in de gigantische boomhut, met water te spelen, beestjes te zoeken en andere natuurschatten. Vanuit Hilversum kun je hier ook goed naar toe fietsen. Je rijdt dan heerlijk door het Corversbos, bekijk hier de fietsroute die zeker leuk is met kinderen!
Geniet van het grote terras en de heerlijke lekkernijen bij Café Restaurant Brambergen. Vanaf het terras kijk je uit over het speelbos, heerlijk!

Speelbos Brambergen 's Graveland

2. Speelpark Oud Valkeveen
Natuurlijk brengen we deze zomervakantie ook een bezoek aan Speelpark Oud Valkeveen in Naarden, minimaal één ;-). Voor alle leeftijden is hier genoeg te doen en zeker met mooi weer. Vergeet niet je zwembroek en een handdoek mee te nemen. Het speelpark heeft een heerlijk strandje aan het Gooimeer met deze zomer veel luchtkussenpret op het strand!

Speelpark Oud Valkeveen

3. Paviljoen Heidezicht
In Bussum aan de rand van de hei vind je een heerlijk theehuis Heidezicht met zeer uitgebreide kaart. Plof na een wandeling op de hei lekker neer op het terras of neem je eigen picknick spulletjes mee en geniet op een kleed of aan een picknick tafel in de grote speeltuin. De speeltuin heeft een kabelbaan, klimmuur en waterpomp. Genieten geblazen!

Heidezicht Bussum

4. Speelbos ’t Laer
Het speelbos van het Goois Natuurreservaat, tussen Hilversum en Baarn blijft ook een favoriete plek van ons. Het is er heerlijk koel onder de bomen. Met een groot picknickkleed en een tas vol lekkers kunnen we in Speelbos 't Laer een hele dag doorbrengen. Het speelbos is omheind en dus kun je er ook goed met kleinere kinderen naar toe. De waterpomp houdt ze uren bezig. Huttenbouwen, verstoppertje spelen, natuurschatten zoeken en vooral klimmen…veel klimmen!

Speelbos 't Laer

5. Buiten in de Kuil
Het bestaat pas een paar maanden, maar hij mag zeker al op de lijst van Hotspots; Buiten in de Kuil in Lage Vuursche is een fijne plek midden in het bos met een mooi terras en heel veel speelruimte voor de kinderen. Neem een bal, frisbee, tennisrackets of crossfiets mee! Terwijl papa en mama genieten van koffie of een borrel, ontdekken de kinderen de wereld van natuur!

Buiten in de Kuil


De regio 't Gooi staat natuurlijk ook bekend om de Loosdrechtse plassen. Een prachtige omgeving met vele eilandjes en strandjes waar je heerlijk kunt zwemmen met kinderen. En wil je lekker de plas op, of graag een boottocht maken over de Vecht? Huur dan een bootje of kano voor een dag(deel)!
Kijk hier voor een overzicht met de leukste strandjes en zwemplekken in ’t Gooi

Loosdrechtse Plassen

Wij zijn benieuwd wat jullie favoriete plek is deze vakantie!
Fijne zomer!

Liefs
Maud