Finding Dory is een must see!

30 juni 2016
Met drie meiden mocht ik naar de première van Finding Dory in het Filmtheater Hilversum. De langverwachte opvolger van Finding Nemo. Al jaren is dat dé favoriete Disney film van mijn oudste! En dan nu… eindelijk deel II. Dit keer dus met zijn beste vriendin Dory in de hoofdrol.
Filmtheater Hilversum is top!
Lekker op het terras
Het zou gaan regenen dus een prima dagje voor de bios. Maar het weer blijkt heel erg mee te vallen en dus fietsen we in het zonnetje richting het centrum van Hilversum. Bij het Filmtheater Hilversum parkeren we de vier fietsen en ploffen we met appelsap, fristi, chocomel en een heerlijke cappuccino op het terras van het Filmtheater. Een heerlijk plekje!

Voorfilmpje
Omdat je zelf je plaatsen mag kiezen in het Filmtheater gaan we op tijd de zaal in. En dat mag bij het hier gewoon mét flesjes drinken en je koffie! We hebben prachtige plekken in het midden van rij twee. “Yes mam, we zitten lekker vooraan!” Voordat de film start krijgen we niet een riedel reclames maar begint een schattige minifilm over een meeuwtje dat leert hoe hij zelf aan eten moeten komen. Bij de aftiteling van deze korte film is er bij een van de meiden totale verwarring: “Was dat de film?” Hieraan merk ik dat ze het toch wel spannend vinden (in Finding Nemo zaten immers ook best spannende beelden).

Groene zaal Filmtheater

De zoektocht begint
Dan start de Disney tune en zie ik een vrolijke herkenning op het gezicht van alle drie de meisjes! De mondjes vallen open en hun ogen worden groot “hij gaat beginnen!” Aan het begin van de film moet je even goed opletten, je gaat terug in de tijd. Met een duidelijk herkenning van ‘Finding Nemo’, maar ook zonder dat je deze film hebt gezien, kun je het prima volgen! We worden meegenomen in de tijd dat de vergeetachtige Dory nog klein was en nog bij haar ouders woonde. Een groot schattigheidsgehalte! Kort daarna maakt de film een sprongetje naar ‘een jaar later’ en start de zoektocht naar haar ouders.

Nemo helpt
Uiteraard gaan Nemo en Marvin (de vader van Nemo) haar helpen. Onderweg beleven ze allemaal spannende en grappige avonturen. Het karakter van Dory wordt mooi neergezet en ondanks haar vergeetachtigheid, leert ze de andere vissen, zonder dat zij er erg in heeft, belangrijke lessen van het leven. Je gaat automatisch van Dory houden, zoals we ook van Nemo deden in deel I.

Pauze
Gelukkig is er even pauze, want van al dat drinken, moeten de meiden opnieuw nodig plassen! Ik hoef niet meer mee, want mijn jongste dochter legt me uit dat je hier de zalen makkelijk terug kunt vinden omdat ze allemaal een andere kleur hebben.

Personages Finding Dory

Nieuwe personages
Er komen veel bekende figuren terug in de film zoals de rog (je weet wel, die leraar), de schilpadden die helpen met de oversteek en walvis Lot. Maar de film kent ook veel nieuwe personages en deze zijn weer net zo geestig. Hank vinden ze het grappigste en dat snap ik! Bekende Disney thema’s als vriendschap, loyaliteit en onvoorwaardelijke liefde van familie komen allemaal aan bod. Gaat het Dory lukken om haar ouders te vinden? En moet ze dan kiezen tussen vrienden en familie? De afloop ga ik natuurlijk niet verklappen…

Een aanrader
Met een dosis humor en grappen die ook volwassenen aanspreken, kunnen we oprecht zeggen dat dit een echte ‘must see’ is! En zeker een aanrader om deze film in de bioscoop te gaan kijken. Met alle stemmen, muziek en mooie beelden is het echt een hele belevenis. Finding Dory is de hele zomervakantie te zien in het Filmtheater, check onze uitagenda op welke dagen de film te zien is!

Een echte Kidsprooftip

Ik denk overigens wel dat de dvd straks ook nog in huis gehaald wordt, want dit is zo’n film die je meer dan 10 keer kunt kijken zonder dat hij gaat vervelen!
Het was een heerlijke middag….
Liefs,
Maud

PS: bij het voorfilmpje van de nieuwe film ‘Casper en Emma op safari’ heb ik me voorgenomen binnenkort nog een keer terug te gaan naar het Filmtheater, maar dan met mijn zoontje (bijna 4)!