Kidsproofreporters op avontuur in het Klimbos

8 juni 2017
Afgelopen weekend gingen onze eigen kidsproof reporters het Klimbos GooiEemland in, om het avontuur op grote hoogte te beleven.
De afgelopen dagen leefden zij hier al naartoe, want er is onlangs een nieuwe route geopend, THE KING! Met 3 popelende kinderen stonden we om 10 uur aan de poort. Onze instructeur stond al klaar met de spullen om ons instructies te geven. Na een duidelijke uitleg krijgen ze hun klimgear aan en mogen de reporters oefenen. Als je daar voor slaagt, mag je de baan op!

Warm klimmen
De oudste twee willen meteen naar de nieuwe route natuurlijk… Maar het advies is om eerst even warm te klimmen, dus starten we met ‘route bruin’ en voor de jongste (8) start met ‘route geel’. Ook super spectaculair.



The King
En dan … dé route waar we voor zijn gekomen! Voorafgaand aan deze grijze route, lezen we eerst aandachtig de aparte instructie. Je klimt op 18 meter hoogte met 2 echt spectaculaire momenten; de bungee, waarbij je aan een eleastische tokkel in een groot 'spiderman-net' eindigd én de vrije val! Hierbij spring je van 18 meter hoogte uit de boom en land je op de grond, heftig! Onze oudste twee zijn super enthousiast (en papa trouwens ook) en laten het niet die ene keer…



Pauze
Na ruim een uur klimmen, houden we even pauze. Met een kop koffie, chocomel en sapjes worden er druk tips uitgewisseld en hoor ik stoere verhalen over grote hoogtes, spectaculaire tokkelroutes en trillende handen. Maar heel lang duurt de pauze niet, want door al het enthousiasme vliegen ze ieder weer een route in die ze nog niet gehad hebben.



Junior Bos
Er zijn verschillende routes voor elke leeftijd. Mijn jongste dochter heeft zich uitgeleefd in het Junior bos. Ze hebben leuke routes met veel tokkelbanen en leuke elementen met prima uitdagingen voor haar leeftijd (8).



Alle routes
Mijn oudste dochter (11) mag alle routes doen, waarvan de moeilijkste onder begeleiding van een volwassene. De zwarte route is het lastigst (let op: niet het engst). De grijze route zorgt voor de meeste adrenaline, maar is dus niet het moeilijkst. Onze oudste knul van 15 mag zelfstandig alle routes klimmen en die krijgt geen genoeg van de adrenaline. De eerste keer was eng, maar daarna zie je ‘m steeds beter naar beneden suizen. Wat een heerlijke dag!



We gaan gauw nog eens…. Laat die vakantie maar beginnen!

Meer informatie
Kijk hier voor meer informatie over het Klimbos in Lage Vuursche. Trouwens ook onwijs leuk om je kinderfeestje in het Klimbos te vieren.

Wij vinden het in ieder geval een MUST-GO!
Heel veel plezier.
Groeten Maud