Hieronder vind je een recept voor een geheel suikervrij, lactosevrij én glutenvrij gingerbread mannetje! Dat wordt smullen...
Ingrediënten voor een bakplaat vol mannetjes - 150 G VOLKOREN (SPELT) MEEL
- 100 G AMANDELMEEL
- 100 G KOKOSBLOESEMSUIKER
- 2 TL (WIJNSTEEN) BAKPOEDER
- ¼ TL ZEEZOUT
- 2 TL GEMBERPOEDER
- 2 TL KANEEL
- 2 EL RIJSTSTROOP
- 1 TL PIMENT OF NOOTMUSKAAT
- ¼ TL VERMALEN STEVIABLAD
- 100 G ROOMBOTER OF (ONTGEURDE) KOKOSOLIE OF DRUPPELS STEVIA-EXTRACT
- GERASPTE SCHIL VAN 1 BIOLOGISCHE SINAASAPPEL
BereidingMeng in een grote kom het volkoren speltmeel, amandelmeel, kokosbloesemsuiker, kaneel en piment. Doe de roomboter of kokosolie in een pannetje en zet deze op laag vuur tot het gesmolten is. Roer de rijststroop en de sinaasappelschil erdoor. Meng het botermengsel met een spatel door de droge ingrediënten.
Kneed er een soepel deeg van en vorm het tot een bal of dikke plak. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat rusten in de koelkast. Laat het minimaal 30 minuten ‘marineren’, maar liever 12 uur of een etmaal. Verwarm de oven voor op 170°C.
Kneed het deeg door. Bestrook het aanrechtblad met bloem en rol het deeg uit. Steek de poppetjes uit met een koekjesuitsteker. Bak de koekjes 8-15 minuten tot de randjes beginnen te verkleuren. Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat.
EET SMAKELIJK!
Meer receptenWil je meer van dit soort lekkere en verantwoorde recepten, kijk dan op de site in de categorie '
koken met kinderen', klik op de roze button of ga naar
de Boerderijwinkel van Hoeve Ravenstein in Baarn.
KinderactiviteitenDe kinderactiviteiten van Hoeve Ravenstein vind je ook terug in onze
Uitagenda!