Kidsreporters boulderen bij Boulderhal Kunststof!

9 mei 2017
Acht voetbaljongens gingen als teamuitje een uurtje boulderen bij Boulderhal Kunststof in Leiden. Hoe ze dat vonden? Check it out!
Als afsluiting van een leuk en sportief voetbalseizoen gingen Pelle, Sebastiaan, Boet, Jelle, Robin, Stijn, Jeroen en Jurjen van de JO11-13 van Voorschoten'97 een keer wat anders doen dan achter een bal aanrennen op de maandagmiddag... boulderen! Dus op naar de boulderhal in Leiden.

Aangekomen bij het gebouw van Boulderhal Kunststof hadden een paar jongens al een grote mond natuurlijk "'Wat een laag gebouw, dat is echt niet hoog klimmen''. Dat dat net wat anders ligt, kwamen ze al snel achter...

Bij binnenkomst is het meteen heel gezellig, een gave stoere aankleding, bar, leuke zitjes, kinderhoek voor de kleintjes... Prima vertoeven hier! De jongens trekken hun gymschoenen aan en kijken een beetje om zich heen wat dat boulderen eigenlijk is. '''Wow, dat is zónder touw''. Dat klopt: boulderen is klimmen zonder touw of klimgordel. Gelukkig ligt er een héle dik mat onder voor de veiligheid.

 
De naam boulderen is afgeleid van het Engelse woord boulder, wat rotsblok betekent. Maar om dat er in Nederland nu eenmaal niet veel rotsblokken zijn, is er nu in Leiden een speciale Indoor Boulderhal gemaakt.

Er zijn heel veel van die mooie gekleurde 'steentjes' in de muur: de klimroutes. Dit zijn soort puzzels die je oplost met kracht, denkwerk en techniek. De jongens kijken hun ogen uit en kunnen niet wachten!

We worden voorgesteld aan Joy die de jongens gaat begeleiden. Joy (hieronder te zien in het filmpje) is een stoere dame én heeft niet onverdienstelijk meegedaan aan het programma 'Ninja Warrior'. Dat vinden de jongens ook 'echt vet'. Zij verteld de jongens wat boulderen inhoud en wat de regels zijn. En dan kan het feest écht beginnen!



Eén van de jongens - Pelle- klimt hier vaker met z'n vader. Dus mocht Pelle het klimmen voordoen. Belangrijk is om zowel naar boven als naar beneden te klimmen (en dus niet te springen...). Om beurten gingen ze helemaal los op de klimmuur en waren ze héél intensief en geconcentreerd bezig. Zo leuk om te zien! Ze deden allerlei spelvormen met ballonnen en een wedstrijdje tussen 2 teams. Wie klimt het meest in 5 minuten en haalt zo de meeste punten? Fanatiek dat ze waren!

Na het uurtje klimmen en klauteren waren deze voetballers echt behoorlijk afgedraaid. Ze hebben meer dan hun best gedaan en het ging zeker voor een eerste keer harstikke goed! Dus hadden ze een zakje chips wel verdiend;-).
 
Was het leuk? JAAAA! Vaker doen? JAAAA! Kortom: het was echt een succes en een aanrader voor alle andere kids die wel van een uitdaging houden! Bekijk ook zeker dit filmpje voor een goede indruk:
 


Ben je enthouasiast geworden? Je kunt altijd langskomen bij Boulderhal Kunststof. Voor een keer 'los' klimmen, of een proefles. Ook geven ze hier superleuke kinderfeestjes.

Kijk snel voor alle informatie voor boulderen voor kinderen bij Boulderhal Kunststof!

groeten van Pelle, Sebastiaan, Boet, Jelle, Robin, Stijn, Jeroen en Jurjen!