Volg ons op Facebook voor meer leuke tips!

Studio RMOTerug naar vorige pagina

  • Studio RMO
  • Studio RMO
  • Studio RMO
  • Studio RMO
Rapenburg 28,2311 EW Leiden
Kunst kijken en zélf kunst maken, dat doe je in het nieuwe Studio RMO in het Rijksmuseum van Oudheden!
Steek de handen uit de mouwen, kijk, teken en ontdek zo de kunst van de Oude Grieken en Romeinen en je eigen talenten! Met een boekje vol kijk- en tekenopdrachten, meesterwerken om te onderzoeken en een kleurenexperiment met UV-licht word je zelf een echte kunstenaar

Tweeduizend jaar geleden maakten de Grieken en Romeinen de mooiste beelden van goden en helden, zoals de beroemde Venus van Milo, gespierde atleten of de god Apollo die net een reuzenslang heeft gedood. Die zijn allemaal te zien in Studio RMO! Niet de echte beelden, maar levensechte kopieën van gips van meer dan honderd jaar oud.

Gekke en creatieve opdrachten in een tekenboekje dagen iedereen uit om ze goed te bekijken en zelf aan de slag te gaan met potlood en papier. Terwijl je kijkt en tekent worden alle mooie mythologische verhalen over de goden en helden uit de doeken gedaan en leer je hoe zulke mooie beelden tweeduizend jaar geleden zijn gemaakt.

Midden in Studio RMO werkt museumrestaurator Renske aan een heel groot beeld van de godin Athena. Met geduld en grote precisie verwijdert ze alle viezigheid, zet losse deeltjes weer vast, lijmt breuken en vult ontbrekende stukjes weer aan. Ook beantwoordt ze jouw vragen. Klik door via de roze button om te weten wanneer Renske aan de slag gaat!

Hieronder zie je een kort filmpje van de opening van Studio RMO: Tip: Voor nog veel meer leuke uitjes: check onze Uitagenda!
  • Details
  • Kaart

Contactgegevens

Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 28
2311 EW Leiden

Naar de website Direct mailen

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag: 10.00 - 17.00 uur. Ook open op maandag tijdens alle landelijk vastgestelde schoolvakanties: 10.00 - 17.00 uur. 

Studio RMO start op 15 juni 2017 en eindigt op 2 september 2018. Wegens werkzaamheden in aangrenzende zalen, is Studio RMO tijdelijk gesloten van 18 september t/m 19 oktober 2017.

Prijs

Het tekenboekje bij Studio RMO kost €2,95 en is te koop bij de kassa. Klik verder via de roze button voor info over de museumentree.
Helaas, er is nog geen video beschikbaar van deze activiteit!

Méér leuke tips & adressen: