Beleef Lelystad deze zomer

24 juli 2017
Deze zomer is er genoeg te beleven in Lelystad. Lees snel welke activiteiten en bezienswaardigheden je niet mag missen!
zomervakantie!
Wij waren ook deze zomer weer verrast dat er nóg meer leuke activiteiten en Kidsproof plekken te vinden zijn dan dat wij aldachten! Het is dus zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan Flevoland.

Woon je niet in de buurt? Wij hebben fijne overnachtingsplekken voor je op een rijtje gezet!

Zomervakantie-activiteiten!
Je hoeft niet met het vliegtuig op vakantie om een vliegtuig van binnen te bekijken. Bezoek Aviodrome en wordt piloot of stewardes in 1 dag, bekijk de 4D-film Skymania en volg één van de rondleidingen. En een groot voordeel: er zijn zowel binnen als buiten bezienswaardigheden, dus wat voor weer het ook is? Een bezoek aan Aviodrome kan altijd!

Op wereldreis? Bij de Orchideeenhoeve doe je dat in 1 dag! Laat je verwonderen door de tropische natuur, bekijk de dieren en bezoek de nieuwe jungle-speeltuin! Bovendien is er elke dag een meet & greet met junglegeheimen!

Op de Bataviawerf kun je niet alleen het schip de Batavia bewonderen, maar er is ook een hoop leuks te doen, zoals de schatkisten speurtocht en het leren weven voor kinderen! Daarnaast kun jij je aan de slag met je eigen zeekaart en op avontuur met Piraat Ratje! Er wordt volop met het kanon geschoten en je kunt je eigen sleutelhanger of armbandje knopen!

Wil je meer weten over de geschiedenis van Flevoland? Ga dan eens naar Nieuwland Erfgoed, voor de tentoonstelling 'Pompen of verzuipen'!

Bataviawerf, Nieuwland & Bataviastad liggen vlak bij elkaar, dus zijn super goed te combineren voor een afwisselend dagje Lelystad!

De natuur in!
Als je naar Lelystad toe rijdt zie je het al. Alle leuke activiteiten liggen middenin de uitgestrekte natuur. Een bezoekje aan de natuur in Lelystad is zeker de moeite waard. Leef je uit in het Belevenissenbos of Netl de wildste tuin of wandel door Natuurpark Lelystad (misschien spot je wel de pasgeboren eland).

Wil je de Oostvaardersplassen een keer bezoeken? Ga dan naar het Buitencentrum van Staatsbosbeheer. Je kunt van daaruit ook verschillende doe-paden lopen, zoals het kabouter-pad en boswachter-pad.
,
Afkoelen
Is het mooi weer en zoek je wat verkoeling? Wij hebben fijne zwemplekken en strandjes voor je op een rijtje gezet!

Fijne zomer!
Susanne

Tip! Check dagelijks onze uitagenda voor alle uitjes op datum en lees nog even onze zomerspecial met allemaal fijne inspiratie! En op onze social media geven we natuurlijk ook dagelijks leuke tips!
Combineer je uitje met een bezoek aan Almere. Weten wat daar te doen is? Check Kidsproof Almere!