Maak je eigen insectenhotel!

18 maart 2017
Super leuk om te doen! Een insectenhotel speciaal voor alle kleine alleenwonende insecten in je tuin.
Insectenhotel
Wat heb je nodig?
Een vakjeskastje waarin je alles stopt, óf je maakt het helemaal zelf met plankjes, bijvoorbeeld van een oude pallet.

– takken van verschillende diktes
– een beetje stro
– dennenappels en evt kastanjes
– een stukje gaas en krammetjes
– spijkers
– een hamer
– een boor en evt een plankje met gleuven.

Aan de slag
Timmer eerst de basis: een soort van huisje met achterplank en een dakje. Je kan het hotel indelen zoals je zelf wilt. Je maakt eigenlijk allemaal vakjes van plankjes en die timmer je vast met spijkers. Zo heeft elk insect zn eigen hotelkamer.

Die vakken vul je met verschillende dingen, voor verschillende soorten dieren. Eén vakje vul je met dennenappels en evt kastanjes. Om te zorgen dat het er niet uitvalt kun je het aan de voorkant vastzetten met gaas en krammetjes. Hier komen insecten in zoals bijvoorbeeld oorwormen.

Eén vak vul je met grotere takken waarin je gaatjes boort. (of laat je vader/moeder dit doen). Een ander vak vul je met strootjes, het volgende vak vul je met kleinere takjes; Hier komen wilde solitaire bijen in.

Eén vak laat je leeg, daar timmer je een plankje met gleuven voor (gleuven maak je met bijvoorbeeld een figuurzaag). Dit is voor vlinders die een rustig plekjes zoeken. Je kan er eventueel een takje in doen waar ze op kunnen zitten.
 
Hang het op in je tuin op een zonnige plek en klaar is je insectenhotel! We zijn benieuwd wie er op bezoek komen…

Heb jij dit insectenhotel gemaakt? Laat het ons weten op lelystad@kidsproof.nl met foto en wie weet zie je jezelf terug op Facebook!

Met dank aan opa Peter Prins!