25 échte Kidsproofuitjes in Nijmegen en omgeving

14 juli 2017
Wat zijn er veel leuke dingen te doen voor gezinnen met kinderen in Nijmegen en omgeving. Met de zomervakantie in het vooruitzicht is er genoeg tijd om eropuit te trekken. Zoek je nog inspiratie? Dan is dit handige lijstje met 25 échte Kidsproof-uitjes een aanrader! Deel deze lijst met de oppas, de opa's en oma's en natuurlijk met je kinderen. Ga samen op pad en geniet van de tijd met je kids!
Zomer in Nijmegen? Dan denk je aan Cultureel Terras de Kaaij, een favoriete plek voor een heerlijk middagje uit. Stadstrandje, lekker eten en leuke activiteiten.

Ontdek het Afrikaanse leven in het Afrika Museum. Zowel binnen als buiten is hier van alles te beleven. In de vakantie zijn er leuke activiteiten.

EUROPAD is een leuke speurtocht door het centrum van Nijmegen. Vind jij de weg door de stad met behulp van de schatkaart?

Nijmegen is zó leuk voor een middagje shoppen met kids. Vergeet dan zeker niet even binnen te lopen bij Kinderboekwinkel Nijmegen aan de Kannenmarkt.

Als je dan toch in de buurt bent, loop dan even een stukje door naar Bairro Alto, bestel daar een picknick en leg je kleedje neer in het parkje ertegenover (met fonteintjes).



Neem op een zomerse dag je picknick en strandspullen mee en ga lekker spelen en zwemmen bij speeleiland Zandziebar (Strandpark Slijk-Ewijk).

Op pad met een pratende lamp? Dan kan in het mooie Kasteel Hernen! In vakanties zijn er leuke thema activiteiten.

Wie kent ‘m niet, de grootste speeltuin van Nijmegen? Altijd heerlijk vertoeven in deze bosrijke speeltuin de Leemkuil met veel leuke speeltoestellen én een treintje.

Een must-see hier in de omgeving is het stoere en spannende Fort Pannerden. Ga samen op expeditie! Zó gaaf!

Een pretpark voor kids vanaf 2 jaar en lekker kleinschalig? Dat is Amusementspark Tivoli! Dagelijks animatie in de vakantie.



Bestaan kabouters? In het bos bij Beek-Ubbergen kun je naar hun op zoek tijdens het lopen van het mooie Kabouterroute.

Na het kabouterpad haal je bij M’ijsjes, een welverdiend kabouterijsje! Deze kleinste ijssalon van Nederland is écht een bezoekje waard!

Is het weer iets minder mooi? Dan is een leuke familiefilm in filmhuis LUX een aanrader. Ook leuk om te combineren met een lunch in het café of op het terras.

In Museumpark Orientalis kun je kennismaken met het leven in andere culturen en lekker spelen in de OASE. Leuk én leerzaam!

In Nijmegen zijn zoveel leuke lunchtentjes. In de Kazerne en De Blonde Pater zijn een paar van onze favorieten.



Vliegtuigen spotten en een leuke tussenstop maken tijdens een wandeling of fietstocht? Ga dan eens naar Zweef-Inn Malden.

Lekker een balletje slaan en zin in een leuke activiteit met de kids? Bij Golfhuisje Plasmolen kun je lekker een potje midgetgolf spelen.

Nijmegen heeft zoveel leuke festivals voor het hele gezin, o.a. de Vierdaagsefeesten met Kidsloop en het Gebroeders van Limburgfestival. Je vindt ze in de Uitagenda.

Een heerlijk bos waar je lekker kunt wandelen, picknicken én de kids zich uitleven op het parcours van natuurlijke materialen, is Avonturenbos Groesbeek.

Nieuwsgierig naar het leven in de middeleeuwen en van de Romeinen? Wellicht is het juniorlab in Museum Het Valkhof dan iets voor jou. En deze zomer kun je in het project 'Kinderconservator gezocht' je eigen tentoonstelling maken met echte museumstukken.



Dol op dieren? Dan is een uitje naar Kinderboerderij de Goffert altijd leuk! Naast dieren kijken, kun je lekker in de speeltuin spelen. En...het Goffertpark ligt ernaast.

Elke zaterdag t/m 30-9 kun je bij Warmoes Historische Tuinderij Lent je eigen fruit plukken en een mooi zelfgeplukt boeket samenstellen.

Op de fiets op een oude treinrails? Ja, klinkt misschien vreemd, maar vanuit Groesbeek kun je met de fietslorrie Grenzland Draisine naar Kleve en weer terug.

Voor alle pannenkoeken liefhebbers: bij De Duivelsberg of Zijdewinde kun je na een heerlijke (bos)wandeling lekker aanschuiven en genieten van deze heerlijke lekkernij op het ruime terras.

Wil je een mooi uitzicht over Nijmegen en omgeving? Dan moet je echt even de St. Stevenstoren gaan beklimmen!

We hebben er mooie flyers van gemaakt. Heb je ze al gespot? De flyers zien er zo uit.