Leuke tips voor een dagje binnen

9 januari 2017
Wil je lekker een dagje binnen blijven en ben je op zoek naar een leuke activiteit? Laat je inspireren door onze tips!
Hoewel het met kou en regen ook heel leuk is om er op uit te gaan, vind je een dagje binnen blijven vast ook heel fijn! Er zijn binnen ook zoveel leuke dingen te doen. Wij hebben wat leuke tips voor een dagje binnen in je eigen huis of op een leuke binnenlocatie op een rijtje gezet.

•    Ga een middagje thuis ‘chillen’. Zorg voor lekkere hapjes en vers geperste sapjes, zet een ontspannen muziekje op en trek de spelletjes tevoorschijn. Kinderyoga oefeningen doen vinden de kids bij ons thuis ook erg leuk! Naast de leuke gezelschapsspelletjes die je vast in de kast hebt staan, kun je ook eens kijkje nemen in de Kidsproof DIY rubriek (Do It Yourself) bij de categorie ‘Binnen spelen’. Hier hebben we de leukste binnenspelletjes voor je verzameld.

•    Vind je het toch wel lekker om even de deur uit te gaan, maar wil je wel binnen iets doen? Denk dan eens aan een leuke binnenspeeltuin.

•    Is je kind dol op knutselen en ben je op zoek naar leuke ideetjes voor knutsels? Haal de knutselspullen maar vast in huis en wedden dat je kids meteen aan de slag gaan met deze leuke knutselvoorbeelden!

•    En wat dacht je van een paar uurtjes museum? In diverse musea in de regio zijn er met name in de weekenden en in de vakanties zoveel leuke extra activiteiten voor jong en oud!

•    Ga naar de bibliotheek.  Je vindt er eindeloos veel boeken om in te lezen, een lounge hoek om alvast te lezen in je boeken die je hebt uitgekozen en er is regelmatig een leuke kinderactiviteit. Houd hiervoor onze Uitagenda in de gaten!

•    Kook je graag en vind je het ook leuk als de kinderen je willen helpen. Duik dan samen de keuken in en ga aan de slag met een lekker recept. Op Kidsproof hebben we allerlei recepten voor je verzameld die leuk zijn om samen met je kids te maken. Heb jij zelf ook zo’n leuk recept? Deel je recept dan met ons!

•    Bij ons thuis zijn ze dol op film kijken! Maak van je woonkamer een tijdelijk bios en kijk samen één van jullie favoriete kinderfilms. Wil je liever naar de échte bios? In Lux kun je bijvoorbeeld naar Storm en binnenkort komt Zootropolis uit!

•    Genoeg gekregen van een dagje binnen en wil je nu lekker een frisse neus halen? Kleed je lekker warm aan en ga naar buiten! Wat dacht je van één van de mooie stadsparken? Of ben je wel eens in het Avonturenbos in Groesbeek of het Speelbos in Lent geweest? In de omgeving van de Hatertse Vennen vind je ook zulke heerlijke natuur. Check onze tips voor een dagje buiten in de natuur!

En wat doe jij graag binnen? Deel je tips met ons!
Groetjes, Esther