Dagje uit in Nijmegen

26 juni 2017
Een paar weken geleden had ik mijn Kidsproof collega Sherida aan de telefoon over de vele leuke activiteiten deze zomer. 6 weken vrij en wat ga je dan allemaal doen deze zomervakantie? Ik nodigde haar uit om eens een dagje naar Nijmegen te komen om een aantal van mijn favoriete plekjes te laten zien!
Daar hoefde Sherida niet lang over na te denken en een datum was zo geprikt. Op een donderdag reed ze naar Nijmegen om deze vierdaagsestad eens te verkennen samen met mij. Vanaf Amersfoort is dit ongeveer drie kwartier rijden. In deze blog deelt ze haar ervaringen over 'onze stad' met je. Zó leuk!

Nadat ik Esther had opgehaald, parkeerden we de auto in de parkeergarage in het centrum van Nijmegen. Als eerste lopen we naar de Grote Markt waar Esther me het beeld van Mariken van Nieumweghen laat zien, het gezicht van de stad Nijmegen.

Boekenwalhalla

Vlakbij zit Kinderboekwinkel Nijmegen. We worden enthousiast begroet door eigenaresse Ingeborg. Een jaar geleden heeft zij de kinderboekenwinkel overgenomen en het staat vol leuke bekende en onbekende kinderboeken. Een Walhalla voor boekenwurmen en leesverslaafden! Maar ook voor kinderen die lezen “stom” vinden staan er leuke boeken. Écht Kidsproof dus!

Picknicken

Het tweede adresje waar we naar binnen gaan is iets verderop, Bairro Alto. Daar drinken we een kopje koffie en een kopje thee. Een gezellige lichte lunchroom waar je met je kinderen heerlijk kunt lunchen en op mooie dagen tegenover het restaurantje ook kunt picknicken! Je krijgt de bestelde broodjes en drankjes mee in een mandje en een picknickkleed. Dat gaan we zeker een keer uitproberen!

Vrolijke kleurtjes

We steken het plein weer over en lopen even binnen bij Nonna Nini. Een kinderkledingwinkel met heel veel leuke kleurrijke accessoires. Wat een vrolijke kleuren! Esther vertelt dat de kleding allemaal zelf wordt gemaakt door de eigenaresse. Zowel in de winkel als online kun je speciaal voor jouw kind een eigen en uniek Nonna-Nini jurkje in 7 stappen ontwerpen en laten maken, maar ook voor jongens zijn er coole T-shirts. Supergaaf!

Neem je speelgoedbootje mee
Dan lopen we verder naar de Stikke Hezelstraat. Voor kinderen is het superleuk om door deze straat te lopen, want ze hebben een aflopende goot waar water door stroomt! Hadden we maar een speelgoedbootje meegenomen!

Schommelen

In deze straat zit de frisse hippe baby-en kinderwoonwinkel WONDER. Wat direct opvalt is het oude dressoir met héle leuke woon-en feest must-haves! Ze hebben hun eigen kinderkledingmerk, maar ook internationale merken. En supercool, in de winkel hebben ze een schommel hangen die je ook kunt kopen én die we natuurlijk hebben uitgeprobeerd. Hier wil je kind écht niet meer weg……

Stoer

Iets verderop zit Gaev Junior store. Gaev betekent in het Deens stoer en deze hippe kinderkledingwinkel met voornamelijk Nederlandse merken, maar ook een aantal Scandinavische merken, is net geopend. Esther heeft deze toffe winkel net ontdekt en zoals de naam al zegt, verkopen ze stoere baby-en kinderkleding, accessoires, verzorgingsproducten, speelgoed, etc. En heel handig, iedere dinsdag is er een kinderkapper aanwezig!

Overal speelgoed

De tijd vliegt voorbij en Esther vertelt dat er nog zoveel leuke Kidsproof locaties in Nijmegen zijn!

We moeten keuzes maken en lopen snel door naar De Regenboog. De winkel zie je op afstand al liggen. Buiten hebben ze een nl. een regenboogclown staan en de etalage ziet er supertof uit! De Regenboog is een speelgoedspeciaalzaak waar je van alles wat betreft speelgoed kan kopen. Van houten treintjes, knuffels, boeken tot en met puzzels en voertuigen. Je kan er wel uren vertoeven en kinderen kijken hun ogen uit, er is zoveel te zien (en mee te spelen)!

Lunchen

Het wordt tijd om te gaan lunchen. Iets verderop stappen we binnen bij Sid en Liv. Wanneer je binnenkomt, ziet het er licht en gezellig uit. Helemaal achterin is een beschutte binnenplaats waar je heerlijk kan zitten. Bij Sid en Liv kun je niet alleen smakelijk lunchen, hightea-en of dineren, maar kun je ook hippe woonaccessoires kopen. Voor kinderen hebben ze lekkere kinderbroodjes op de kaart staan. Ook daar kun je op aanvraag een gevulde mand meekrijgen om te gaan picknicken in het Kronenburgpark.

De tijd zit erop. Wat is Nijmegen toch een leuke bruisende Kidsproof stad met aparte, unieke winkels! Wil jij ook een keer Nijmegen of een andere stad met je kids bezoeken? Neem dan eens een kijkje in een andere regio van Kidsproof.

Groetjes, Sherida (Kidsproof Amersfoort)