HartenkoekjesTerug naar het overzicht

Heb je zin om koekjes te bakken? Deze hartjes zijn niet alleen erg lekker, maar ook nog lief om te zien!
Wat heb je nodig om deze havermoutkoekjes te maken?
100 gram havermout, 125 gram bloem, 125 gram koude boter, 100 gram (riet)suiker, een ei en rozijntjes.

Hoe ga je te werk?
Meng de havermout, de bloem, de boter, de suiker en het ei tot het een samenhangend deeg is. Als het te plakkerig is, voeg je nog wat bloem toe. Als het te droog blijft, kun je 1 eetlepel water toevoegen. Voeg naar smaak rozijntjes toe. Kinderen zijn hier vaak dol op! Het beste kun je het deeg dan 30 minuten in de koelkast laten rusten.

Rol van het deeg een grote plak van een halve cm dik. Snijd met een hartjesvormpje de koekjes uit en leg ze op een stuk bakpapier op de ovenplaat. Houd enige afstand tussen de koekjes! Klop een ei los in een kommetje en bestrijk de koekjes met het eimengsel. Bak de koekjes tenslotte in 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Vakantie in de Kunsthal

Vakantie in de Kunsthal

Ga met de leuke Kijk&Doe-tocht door de tentoonstelling Sylvie Fleury. Yes to All. Maak met illustrator Mark Jansen een fantasiedier en ga aan de slag in het KunsthalLAB. En komen jullie ook samen een beeldverhaal maken bij See you later, Illustrator?

Zoveel leuks te doen!