10 gave doe-het-zelf ideeën voor Koningsdag!

25 april 2018
Wat gaan jullie doen op Koningsdag? Met een kleedje op de vrijmarkt zitten om speelgoed waar de kids op uitgekeken zijn te verkopen? Naar de kermis? Of gewoon lekker thuis genieten van een dagje vrij?
Wij maken meestal een combi. ’s Morgens vroeg eerst even naar de vrijmarkt om te struinen tussen de tweedehands spulletjes. Dan ergens, liefst op een terrasje, een lekker broodje eten en ’s middags thuis. Spelletje doen, samen koken, knutselen, liefst in koninklijk thema natuurlijk.



Als ik iets lekkers klaarmaak voor bij de thee of als snack, scoor ik hoge ogen met mijn cupcakes met tulpjes, kroontjes van mango (of van ander vers fruit) en met een verrassing van Hollandse stroopwafeltjes. Allemaal ‘Oranje Boven’! Ook leuk als traktatie trouwens als je kind ergens in de buurt van Koningsdag jarig is. Of om op de vrijmarkt te verkopen.



Als je kinderen op de vrijmarkt gaan zitten om spulletjes te verkopen, maak dan een grabbelton voor ze voor alle kleine dingetjes. Reken maar dat ze dat leuk vinden.



En kan een van je kinderen een beetje schminken? Ook dat is een leuke manier om een centje bij te verdienen. Deze voorbeelden van een libelle, clowntje en een Nederlandse vlag zijn helemaal niet ingewikkeld om na te maken. Succes gegarandeerd.



En houden jouw kids van knutselen? Dan zijn dit natuurlijk toppers om te maken op Koningsdag. Een kroontje, ‘koninklijke’ haarspeldjes of een vlaggenslinger in de kleuren van de Nederlandse vlag.

Veel plezier!