De Kids Run bij Down Under; hééél veel modder en plezier!

8 mei 2017
Klimmen, glijden en vies worden, dat vinden de meeste kinderen fantastisch! Mijn zoon ook en daarom deed hij samen met een vriendje mee aan de Obstacle Run bij Down Under in Nieuwegein.
Zondag 7 mei was het zover; de grote dag van de Obstacle Run! Voor een goede spreiding heeft iedere groep een eigen starttijd. Wij kozen voor 12.15 uur en meldden ons bij het startpunt op het strand van Down Under. Na een korte warming up werd het schot gelost en renden alle kinderen (met begeleidende ouders) vol enthousiasme het parcours op.



Het parcours was heel leuk en afwisselend opgezet! Om de paar honderd meter was er een uitdagende obstakel, variërend van een modderbad tot touwklimmen over het water, een heuvel met grote klauterbanden en een waterglijbaan.



De speciale kindervariant, ook wel de ‘Kids Run’ is 3 km lang en dus prima te doen voor kinderen vanaf 8 jaar!


Het werd al snel duidelijk waarom ze dit ook wel een mud run noemen...



Na ruim drie kwartier kwamen de mannen besmeurd met modder maar superblij bij de finish aan. Nog een laatste obstakel te gaan, door de modder onder een Jeep doorkruipen, en toen kregen ze een mooie en welverdiende medaille.



Even goed afspoelen was wel nodig want waren ze vies! Het modder zat letterlijk in hun oren. Down Under had alles goed verzorgd want er waren allemaal douches.

Na dit harde werken waren de jongens erg hongerig geworden. We kozen voor een plekje op het gezellige terras van de beachclub en verwenden onszelf met lekkere frietjes terwijl de jongens niet uitgepraat raakten over hun ervaringen. Toen ik vroeg of ze nog een keer mee wilden kwam er twee keer volmondig ‘ja, zeker weten!’. Vanaf het terras keken we ook vol bewondering naar de kinderen die voor onze neus aan het waterskiën waren. Zo cool, dat gaan we zeker ook nog eens proberen!

Wil je ook een keer meedoen aan de Obstacle Run? Op 7 oktober 2018 wordt er weer een georganiseerd! Klik door voor meer info over het volgende modderfestijn bij Down Under in Nieuwegein en schrijf je snel in. Er wordt gewerkt met timeslots, sommige tijden zijn nu al vol.

Ben je benieuwd naar andere ervaringen van Kidsproof? Kijk dan eens bij alle blogs!