Zwembad ontdekt: Ooghduyne in Julianadorp!

19 juni 2023

We waren er nog nooit geweest, maar Ooghdyne is zo groot, je kunt er een compleet dagje uit van maken. Wij gingen een kijkje nemen.

Ooghduyne is ongeveer 40 minuten met de auto vanaf Alkmaar. Het is onderdeel van Landal Beach Resort in Julianadorp en heeft een subtropisch zwembad, een binnen- en buitenspeeltuin én een bowlingbaan waar je naar toe kunt, ook als je niet op het resort verblijft.

Kidsproofreporters op pad
Kidsproofreporters Donna en Eva stonden te popelen om dit zwemparadijs uitgebreid te testen. Na het omkleden stoppen we de waardevolle spullen in een kluisje (met 50 cent). Donna: "Wow, wat is het hier supergroot! Mam, mag ik meteen gaan duiken?" Door het warme water en het peuterbad voel je je ook met jonge kinderen meteen thuis.



Grote en kleine glijbaan
Er is een hele grote glijbaan, die gingen we meteen testen. Het is te gek glijden met al die lichtjes van binnen. In eerste instantie vonden we dat ie zacht ging, maar toen gingen we nog een keer en met afzetten  ga je hier echt wel heel hard! Met de hele scherpe bochten was dat heel gaaf! En heel hoog! In het peuterbadje (dat best groot is) is ook een glijbaantje.



Zwemmersbar
Hmmm we kregen natuurlijk wel trek van al dat zwemmen en spelen. Zo leuk en handig; er is een zwemmersbar waar je van alles kunt krijgen. Voor de ouders is er heerlijke koffie en kinderen kunnen kiezen uit bijvoorbeeld een frietje of ijsje.



Genoeg waterplezier
De waterfontijn is heerlijk om onder te staan en het stuwende water van de stroomversnelling staat garant voor veel waterpret! In het bad vind je grote ballen, daar kunnen de kinderen eindeloos mee spelen en natuurlijk hebben we ook even gebubbeld in het bubbelbad. Voor de ouders zijn leuke zitjes en gave stoelen in het zwembad zelf. Heerlijk als je zelf even genoeg hebt van het water terwijl de kinderen nog uren willen zwemmen en spelen!



Hapje voor vertrek
Als we uiteindelijk het zwembad uit gaan, hebben de meiden nog heel veel trek. Naast het zwembad in hetzelfde gebouw is een restaurant waar je iets kunt eten. 



Buiten spelen
Zijn de kids dan uitgegeten, dan kunnen ze boven nog spelen in de Indoor speeltuin. Is het lekker weer, dan is er buiten ook een terras en een buitenspeeltuin met een grote airtrampoline. Je zou het dagje uit compleet kunnen maken met een wandeling naar het strand. Kortom genoeg vertier voor heerlijk dagje weg met de kids!

TIP: bij Ooghduyne kun je ook een kinderfeestje vieren inclusief bowlen!