ZOMERVAKANTIE uitjes in de Kop van Noord-Holland

20 juli 2023
2023 - ZOMERVAKANTIE! Hoog tijd om er lekker op uit te gaan met het gezin. Er is gelukkig onwijs veel te doen in de regio. Wat dacht je van een leuk museum, een dagje naar het zwembad of een cool natuurspeelpark? Lees snel verder voor de leukste, zomerse uitjes in de Kop van Noord-Holland!
Zomervakantie uitjes en tips in de Kop van Noord-Holland

Zomervakantie-uitjes: leuke tips en zomeruitjes voor kids in de Kop van Noord-Holland

 

In de Kop van Noord-Holland is zoveel te doen. Hieronder onze tips en zomervakantie-uitjes. Waarschijnlijk ken je nog lang niet alle pareltjes in de regio. Deze blog staat dan ook vol zomer-inspiratie, met onder andere de leukste zwembaden, musea én speelparken. Volop leuke zomeruitjes en vakantietips voor ouders én kinderen!

Heerlijk buiten zwemmen
Zwemmen in natuurwater? Kom plonsen bij Geesterambacht! Er zijn hier maar liefst 12 baaitjes, een speellagune, een zwemsteiger én een kabelbaan over het water. Of plof neer op een van de terrasssen terwijl de kids lekker spelen!



Zomer bij de Marine
Bij het Marinemuseum hoef je je deze zomer niet te vervelen! Zo staan er weer allerlei leuke activiteiten en voorstellingen op het programma. Ga naar een van de voorstellingen, kom knutselen of leer marcheren als een matroos!



LEGO tentoonstelling!
Het Museum van de 20ste eeuw heeft naast de vaste opstelling ook een wisselende expositie. Momenteel kan je komen kijken naar de LEGO tentoonstelling en natuurlijk ook zelf aan de slag en bouwen met lego!



Op avontuur bij Fluwel
Avonturiers, kom deze zomervakantie naar Land van Fluwel en ravot de hele dag lekker buiten! Dwaal over het BloteVoetenPad, leef je uit in het AvonturenSpeelParadijs, kom zwemmen op het Strand van Fluwel en meer!



Oergezellig Festival
Geniet op 22 & 23 juli met het hele gezin van verschillende muziekoptredens of ga met de voetjes van de vloer in de silent disco! Doe mee met print-je-pannenkoek en geniet van poppentheater bij het Zuiderzeemuseum.



Zomer bij Stedelijk
Kom deze zomer naar Stedelijk Museum Alkmaar! Bekijk een Van Gogh en ontdek alles over 450 jaar Alkmaar Ontzet. Er zijn teken- doe- en doordenkopdrachten. Je kunt heerlijk lunchen met een heerlijke picknickmand uit het café!



Workshops bij Studio C
Kom in de zomervakantie met je hele familie naar STUDIO C van Museum Kranenburgh! Er worden in de zomervakantie iedere dinsdag, woensdag én zondag leuke workshops georganiseerd voor kinderen en families.



Zuiderzeemuseum is jarig
Het Zuiderzeemuseum is jarig en dat betekent feest! Leuk voor kinderen: meedoen aan de Koningsspelen, kermisspelletjes spelen & de praalwagen bewonderen. Verkoeling nodig? Stap in een roeibootje bij Expeditie Waterwerken.



Waterspeeltuin, golfslagbad, duikplanken en coole glijbaan
Het buitenbad is helaas buiten gebruike door een defect, maar binnen valt er van alles te beleven. Een Waterspeeltuin, het Golfslagbad, duikplanken, Bucketgame, interactieve glijbaan en nog veel meer!




NIEUW: Missie Meesterwerk
Zijn de diamanten op de kroon van Willem I echt of nep? Is het kunstwerk nog intact en hoe herken je een echte Vermeer? Met de modernste technieken onderzoek je deze zomer in het Rijksmuseum echte kunstvoorwerpen.

Reis door de geschiedenis
Neem deze zomervakantie een duik in de geschiedenis bij Huis van Hilde. Iedere week een ander tijdperk. Kom vuursteen bewerken, sieraden maken van bronsdraad, romeinse geurzakjes maken en geniet van Poppentheater!



Family & Friends Dinner
Heerlijk met vrienden eten terwijl de kinderen zich ook vermaken? Kom dan eten bij SkagaVenture! Wanneer de kids zijn uitgegeten, kunnen ze heerlijk gratis jumpen en spelen in het trampolinepark waar je op uitkijkt vanuit het restaurant.



Zwemmen bij De Beeck
Deze zomervakantie is Zwembad De Beeck maar liefst 7 dagen per week geopend! Op het programma staan zomer zwemlessen, vrijzwemmen, banenzwemmen en een wekelijkse thema-avond voor de kids.



Museum BroekerVeiling
Doe mee in het Proeflab en leef je uit met allerlei verrassende groen(t)e experimenten. Kom zelf kaarsen maken op woensdagmiddag of knutselen op donderdagmiddag. Allemaal bij Museum BroekerVeiling deze zomervakantie!



Kazig uitje voor het hele gezin
Het Kaasmuseum bestaat 40 jaar en dat moet gevierd worden! Het hele jaar zijn er leuke activiteiten in het museum. Zo kun je deze zomer een leuke stickerspeurtocht doen. Kunnen jullie de oplossing vinden?



Onbeperkt speelplezier
Hoog springen op vette springkussens, klauteren op de klimkaas en een groot waterkussen waar je samen buikschuivers kunt maken. Glijden, schommelen en ravotten. Volop buitenspeel plezier dus bij de Swaan!




Zomer bij Move
Deze vakantie beleef je super diverse workshops en activiteiten bij Move Amsterdam! Met opties als Freestyle football, Drone vliegen, Stuntsteppen en Racen als een F1 coureur valt er genoeg te kiezen. Nieuwe herinneringen maken!

Walvissen, water en schepenhttp
Start met Walvisyoga, maak op het Open Plein een kleurrijke tekening over Bigi Kayman, vaar mee met Plastic Whale of doe de botenroute. En natuurlijk stap je aan dek van het VOC-schip bij Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam!

Thema avond in het zwembad
Elke vrijdagavond organiseert Zwembad De Beeck een thema-avond voor de kinderen t/m 12 jaar! De ene avond is er een film te zien, de andere is er een disco én er ligt iedere week lekker veel speelmateriaal in het water.



Ontdek Dijk en Waard
Ben je op zoek naar dé leukste tips voor uitjes met kinderen in gemeente Dijk en Waard? Daar weten wij natuurlijk alles van! Lees in deze blog wat er allemaal in de omgeving van Dijk en Waard te beleven is!

Voer zelf de vissen
Kom deze zomer dwalen door de tunnels van het spannendste fort van Nederland! Bij Fort Kijkduin kun je niet alleen een duik in de geschiedenis nemen, maar ook het aquarium bewonderen. Voer de vissen of ga op rondleiding door het fort!




Binnen en buiten zwemmen
Check de coole glijbaan en verbeter je record, laat je meevoeren in de stroomversnelling en zwem een stukje naar buiten! Binnen is een groot zwembad en ook voor de kleintjes is er een leuk badje met glijbaantje.



Nog meer toffe uitjes!
Deze zomervakantie zijn er onwijs veel leuke activiteiten voor de kids en voor het hele gezin, in de Kop van Noord-Holland! Onze Uitagenda staat bommetjevol met leuke uitjes, workshop, festivals en voorstellingen. Ontdek ze allemaal!

Fijne zomervakantie! Claudine