Tip! Vier 8x de Zomerse Zwolse festivals mee!

22 mei 2018
Zwolle, de Hanzestad van de prachtige panden, gezellige pleintjes en nog veel meer. Een fijne binnenstad waar je lekker kunt eten, naar hartenlust kunt winkelen en genieten van kunst en cultuur. Wij zijn dan ook met onze kinderen regelmatig te vinden in de Zwolse binnenstad. Zeker nu het zonnetje tevoorschijn komt en er allemaal toffe festivals voor de deur staan! Vermaak als confetti over de hele stad! Nieuwsgierig welke? Let's go!
Hanzestad Zwolle!
1.Climate street painting
Dit is tof, toffer, tofst! Met ruimtelijk inzicht, fantasie, krijtjes en een stukje straat maken de Street Painters kunstwerken waar je met het hele gezin gratis en gewoon op straat van kan genieten. De werken die tevoorschijn komen variëren tussen 6 tot 120 m2. Voor het echte ‘wauw’ effect moet je als bezoeker door een lens (van een artiest of je eigen camera) kijken. Dan komen de 3D Street Paintings pas echt tot leven! Tijdens de expo periode van 2 juni t/m 1 september kun je jezelf in de kunstwerken laten fotograferen. Dit zorgt voor de leukste situaties én foto’s! Alle kunstwerken gaan over ons klimaat; hoe kun je zelf het verschil maken voor de wereld van morgen? “Think global, act local!”
Climate street painting

2. Comicfestival Inktvingers
Haal je agenda maar vast tevoorschijn, want dit wil je samen met je kids niet missen! Nieuwe en kunstzinnige stripmakers verspreiden zich door de binnenstad van Zwolle. Van stadswandelingen langs de winkelruiten met leuke strips tot tentoonstellingen en workshops voor kids! Van de tentoonstellingen is er een workshopprogramma op 23 mei met zichtbaar resultaat op de Wall of Shame in de Stadkamer. Onder leiding van striptekenaar Abe Borst (tekent o.a. voor de Kids Week en Boekenkrant). Dit geweldige festival start op 19 mei en is tot 17 juni. Nog een leuk weetje: Wist je dat Zwolle dè stad is voor Hiphop en Comics in Nederland? 
Comicfestival Zwolle Inktvingers

3. Festival Zwolle Unlimited
Yes! Festival Zwolle Unlimited is weer inzicht! 1,2 & 3, juni. Een heerlijke plek om met kinderen in de binnenstad van alles te ontdekken! Drie dagen lang de crème de la crème van (inter-)nationale verhalenvertellers, rootsmuziek, spoken word-artiesten en straattheatermakers. Een plek voor jong en oud, toegankelijk voor iedereen en met een aanbod waar je je vingers bij kunt aflikken. Letterlijk en figuurlijk. Voor de kinderen hebben ze een speciaal kinderplein met een Kinderdoe-paradijs aan de gracht. Met Bamboestiek Bouwplaats, de Zeepblazerij, het Kinderschilderatelier met de Art Mini en de Percussie Playground. En honderden verhalen in de nomadententen, op de piste en bij de vertelkasten op het veld. Een terrasje met muziek en muzikale vertellingen in de poort. Check het hele programma.
Zwolle Unlimited

4. Smaak van Zwolle
Dit wordt heerlijk smullen met de kids! De Smaak van Zwolle op het Broerenkerkplein in Zwolle is gevuld met kramen met heerlijke kazen, groenten en fruit, wijn, zoetwaren, bier, worsten en vruchtensappen.
Op zondag 3 juni sluit de "Smaak van Zwolle" aan bij het festival Zwolle Unlimited. Het festival bundelt kleinschalige culturele en kunstzinnige pareltjes en daalt als confetti over de Zwolse binnenstad neer.
De Smaak van Zwolle

5. Foodtruckfestival
Hippe foodtrucks bieden op zaterdag 16 juni 2018 hapjesliefhebbers genoeg om uit te kiezen tijdens het Outdoor Food Festival in Zwolle. In het hart van winkelgebied het Eiland in Zwolle vindt van 14.00 uur tot 21.00 uur het festival plaats. De organisatie, in handen van Pistache Mixstore, biedt muziek, gezelligheid en vooral lekker eten en drinken.
Foodtruck festival

6. Parkpret Eekhout
Zondag 27 mei, zittend op een kleedje, in de zon, tussen de bomen, kun je genieten van een dag pret in het park met de kids! Met sprankelende optredens, inspirerende kunst, kinderactiviteiten en sportiviteiten is Parkpret een dag feest voor jong en oud. Voor de kinderen zijn er diverse leuke dingen te doen. Een ritje op en pony, de klimwand beklimmen, geschminkt worden, knutselen, muziek luisteren, circusartiest worden, leen over de natuur, noem maar op. Dat is voor grote mensen ook leuk, want als de kinderen lekker bezig zijn, kunnen de ouders over Montmartre struinen, of een dansje wagen, naar muziek luisteren, theater kijken en bijkomen op een terrasje. Al met al, en heerlijk dagje uit!
ParkPret Eekhout Zwolle

7. Lepeltje, Lepeltje 
Lepeltje Lepeltje; het beste recept voor een heerlijk weekend in het park! Onder een verrukkelijk zonnetje wordt er in het weekend van donderdag 5 tot en met zondag 8 juli lustig gelepeld in het Ter Pelkwijkpark.Voor de vierde keer versiert Lepeltje Lepeltje het park met mobiele keukens én een breed muzikaal programma. Verfijn je palet door het uiteenlopende aanbod van gerechten en struin over de mooie-dingen-markt, terwijl de allerkleinsten genieten van een rijk gevuld kinderprogramma. De toegang is zoals altijd gratis.
Lepeltje Lepeltje Zwolle

8. Stadsfestival
Last but not least! Van donderdag 30 augustus tot en met zondag 2 september vindt het Stadsfestival plaats. Een meerdaags theaterfestival met een gevarieerd aanbod van muziek, theater, dans, opera, eten en drinken en dat zich afspeelt in Zwolle. Het Noordereiland, naast Theater de Spiegel, wordt wederom omgetoverd tot een bruisend festivalterrein. 
Stadfestival Zwolle

Kortom een hele zomer vol toffe festivals in de Zwolse binnenstad! Ontdek de binnenstad en combineer ze eventueel met onze Kidsproof uit-eten categorie of kijk in onze erop-uit!