Mijn dochter @PeuterKleuterSport

5 september 2017
En toen kwam het moment dat ik mijn dochter kennis wilde laten maken met sport. Maar waar kies je dan voor? Er is in Almere best veel keuze voor kinderen vanaf 2 jaar, maar voor meisjes kom je toch meestal uit op dansen en voor jongens op voetbal. Dansen is leuk, maar past niet echt bij ons kind.
Tijdens onze zoektocht kwamen we PeuterKleuterSport tegen, daar werd ik wel enthousiast van! Bewegen, klimmen en klauteren, dansen, ballen, rennen, enz. Het klonk als een veelzijdig programma en we zijn inmiddels 2 jaar sporten bij de peutergroep verder en het programma is alles behalve saai!
De eerste keer kan ik me nog goed herinneren, bij juf Laura (waar onze dochter in eerste instantie niets van wilde weten). Iedereen krijgt bij de start ‘n mooi shirt met je eigen naam, die moest natuurlijk direct aan!

De les begon
Na een namenrondje kregen de mascotteknuffels Woezel & Pip een mooie plek in de zaal waar alle kindjes hun knuffel of speeltje bij konden leggen en dan hup in de benen voor het warming-up-liedje. Een vrolijk liedje met simpele, goed te volgen bewegingen waar ook de papa’s en mama’s aan mee kunnen doen!
Elke les heeft dezelfde opbouw en er is elke keer weer iets anders te beleven. Vaak is er een leuk thema, denk hierbij aan het circus, brandweer, speeltuin enz. De sportjuffen zetten elke week weer een geweldig parcours uit in de gymzaal, dus iedereen kan klimmen in het klimrek, op de balk of de bank balanceren, koprollen, hangen in de touwen, gooien met ballen, springen van de kasten, op de trampoline, ringen, rekstokken. Het is elke keer weer een verrassing!
Ook aan het einde van de les is er een gezamenlijk, afsluitend liedje en daarna het beste van de les, de high five met de juf. Hoe trots die kinderen dan allemaal zijn omdat ze ieder op hun manier zo hun best hebben gedaan.

Zelfvertrouwen
O ja, die eerste les, nou dat was geen succes. Maartje durfde veel niet en moest ontzettend de kat uit de boom kijken. Nu 2 jaar later is het zo ontzettend mooi om te zien hoe onze dochter is gegroeid. Juf Laura is de meest geweldige sportjuf die er is! Maar behalve de juf die nu zo belangrijk is geworden is ze ook op sportgebied gegroeid. Wat een verschil: Ze durft veel meer, is een stuk sterker geworden, zelfverzekerder en baalt gigantisch als er op zaterdag geen peutergym is. De herhaling in de lessen en de vaste structuur in de lessen maakt dat de kinderen al snel weten hoe het werkt en zich vertrouwd voelen en daardoor ook sneller meer durven.

Slotdag
PeuterKleuterSport bestaat steeds uit een reeks van 10 lessen. Elke reeks wordt afgesloten met een geweldige slotdag waarbij alle groepen van alle locaties tegelijk gaan sporten en na afloop een diploma krijgen. De slotdag is echt een sportfeestje voor de kinderen met super veel sportieve activiteiten!

Afscheid & Kleutersport
En nu hebben we na 2 jaar de peutersport vaarwel gezegd en juf Laura heel veel dikke dankjewel kussen en knuffels gegeven. Wij stromen door naar de Kleutersportgroep. Een stapje verder in de groei van je kindje, want waar je met Peutergym als ouder een hele grote rol in de begeleiding hebt, zit je nu meer op de bank toe te kijken hoe je kind allemaal nieuwe dingen bij leert op sportgebied. Niet alleen een uitbreiding op het klimmen en klauteren maar ook kennis maken met allerlei verschillende sporten.
Er worden bij Kleutersport diverse mini-workshops gegeven, zoals dansles, jing-wu en voetbal. Super leuk dat je kind kennis kan maken met verschillende sporten en kan bedenken wat ze gaan doen na de kleutertijd. Maar daar hoeven wij gelukkig nog even niet aan te denken. Wij, en dan vooral onze dochter, verheugt zich nu al op de kleutergroep na de zomervakantie. Pfffff wat duurt die zomer toch lang J