35 tips voor Hemelvaart in coronatijd

20 mei 2022
Alweer een fijn lang weekend vrij! Speciaal voor Hemelvaart hebben we een heleboel tips verzameld voor uit én thuis. Als je op pad gaat met de kinderen check dan altijd de openingstijden van het uitje, ontwijk drukte én ontdek lokale pareltjes (daarvoor staan op deze site een heleboel tips). Een vrolijk Hemelvaartweekend!
35 tips voor Hemelvaart in coronatijd
Hou een fietsproeverij. Stippel een fietsroute uit langs jullie favoriete afhaalcafé, bakker, ijssalon of frietzaak en bestel bij allemaal iets lekkers. Bij veel locale horeca ondernemers in en om Amersfoort hebben een afhaalservice. Ken je deze leuke fietsroutes in de provincie Utrecht al? 

Het échte vakantiegevoel krijg je op het water. Reserveer een sup, kano of (fluister)bootje en kies het ruime sop.

Ligt er in de schuur of garage nog ergens een pvc-buis? Met pijltjes van krantenpapier kun je een wedstrijdje houden wie het verste kan schieten door in de buis te blazen.

Dat is wel héél vroeg… Ga met het gezin dauwtrappen in de buurt. Alert: vooral geschikt voor ochtendmensen! Kijk eens wat voor prachtige dingen je 's ochtends in de natuur ziet. Tip: Bij Landgoed Schovenhorst kun je dauwstappen met een gids op Hemelvaartsdag.

Bezoek een klimbos in de buurt. Ga een middagje door de boomtoppen slingeren. Ook leuk voor papa’s en mama’s, want er zijn wel 7 verschillende hoogte parcoursen.Zoek allemaal één ijsrecept op en besteed samen een zonnige dag aan het maken van verschillende soorten ijsjes. Pssst.. misschien moeten jullie wel eerst de vriezer leegeten voordat al die ijsjes erin passen of haal een lekker ijsje bij een van deze ijssalons. Ook leuk om een ijsproeverij op de fiets te doen. 

Een klassieker: pak een lekkere picknick in en strijk tijdens een wandeling of fietstocht neer op een mooi plekje. In onze diy categorie vind je heerlijke recepten. 

Eens iets anders dan barbecueën. Kies voor gourmetten of fonduen in de tuin. Dat voelt opeens toch als een hele andere ervaring dan binnen. 

Maak zelf een speurtocht door de wijk. Wist je dat dit ook handig kan met de Troovie app?Bestel bij een lokaal restaurant een borrelbox of lunch. Voor het echte restaurantgevoel eten jullie de bestelling natuurlijk op aan een vrolijk gedekt tafeltje in de tuin of op het balkon.

Ga last-minute nog een paar daagjes weg tijdens Hemelvaart óf doe alvast inspiratie op voor het Pinksterweekend of de zomervakantie. Op onze site Kidsproofvakantie.nl vind je de leukste kindvriendelijke accommodaties.

Zoek met lekker weer een uitdagende natuurspeeltuin in de buurt. Vergeet de oude kleren niet!

Zand tussen je tenen en grassprietjes die aan je voeten kietelen. Probeer eens een blote voetenpad met de kinderen.

Haal de natuur in huis door je eigen veldboeket te plukken. Onderweg tijdens een ommetje óf in een speciale pluktuin. In een pluktuin kunnen kinderen zelf een boeket samenstellen van de allermooiste bloemen. Check van te voren of ze open zijn. De hele familie bakt! Hou een taartwedstrijd met het gezin of de familie. Wie bakt de lekkerste taart of cake? Niet teveel eten die dag, want na afloop moeten alle baksel natuurlijk geproefd worden. Veel leuke baktips vind je in onze diy bak categorie.

Speelkwartiertje! Laat de kleine een hoge toren bouwen van alle kussens die je kunt vinden in huis. En daarna lekker uitrusten in de berg zachte kussens.

Knutsel je eigen insectenhotel voor in de tuin of op het balkon.

Spring op de (bak)fiets met de kinderen en rol zo 2 of 3 dagen van B&B naar B&B. B&B’s mogen open als ze een eigen badkamer per kamer hebben. Perfect voor een minivakantie in de buitenlucht én lekker lokaal.

Even lekker alle energie eruit. Veel survivalparken gaan voorzichtig weer open met aangepaste omstandigheden. Tijd voor die gezinssurvival dus!Nog zo’n sportieve activiteit is mountainbiken op een lokale route. Voor kinderen is het een hele belevenis dat ze opeens over zand, takken en heuveltjes mogen fietsen.

Goed nieuws voor alle dierenvriendjes. Veel dierenparken en kinderboerderijen zijn deze dagen open. Reserveer snel een tijdslot.

Zijn de kinderen uit hun kleren gegroeid? Ga dan eens shoppen bij tweedehands kinderkledingwinkels. We hebben er 10 

Durven jullie het aan? Laat de kinderen de baas zijn voor één dag. Dat wordt vast snoepjes bij het ontbijt en lekker veel gamen ;)

Strikjes en jurken uit de kast! Tover het gezin én het huis om tot een chique restaurant voor één avond. Het diner kun je laten bezorgen door een lokaal restaurant óf je kunt zelf lekker kokkerellen.Even lekker kletsen. Ken je onze Kidsproof Kletspraat al? Stel elkaar de vragen tijdens de lunch, het diner of een wandeling. Zo leer je elkaar nóg beter kennen.

Leg een kindertuintje aan waar de kinderen zelf mogen kiezen wat ze willen kweken. Hemelvaart is een echt tuin-aanpak-weekend! Let wel op dat tuincentra druk kunnen zijn.

We kennen Hemelvaart ook als een echt woonboulevard weekend. Laat de kinderen iets in hun kamer kiezen wat ze willen veranderen en ga samen aan de slag. Wandje behangen, meubeltje schilderen, online accessoires kopen of een nieuw wandrek knutselen? Tip: bedenk vóór het Hemelvaartweekend alvast de klus, zodat je niet in de drukte naar een (woon)winkel of bouwmarkt hoeft.Samen verdwalen. Stap op de fiets of de benenwagen en laat de kinderen bij elke kruising kiezen welke kant jullie opgaan. Links, rechts of rechtdoor? We zijn nu al benieuwd waar je uitkomt!

Organiseer een bonte avond in de woonkamer. Iedereen bereid een act voor die je om de beurt opvoert.

Sta héél vroeg op en bekijk samen de zonsopgang en ga daarna lekker uitgebreid ontbijten met z'n allen. PS: de zon komt wel al op vóór 6 uur ’s ochtends… Voor avondmensen is de zonsondergang dus geschikter ;)

Ga eens gourmetten als ontbijt: gebakken eitje, spek en pannenkoekjes bijvoorbeeld. Wedden dat de kinderen heel gek staan te kijken.

Organiseer een ontbijtbioscoop. De gordijnen blijven dicht, film gaat aan en ondertussen houden jullie je pyjama lekker aan. Maak het extra leuk met zelfgemaakte tickets die de kinderen ‘s ochtends op hun nachtkastje vinden. En wist je dat er nu hele leuke familiefilms in de bioscoop te zien zijn? 

Fijn Hemelvaartweekend!

Sherida