5 x leuke kinderboeken voor in de vakantie

15 juli 2020
Zomervakantie! Wij kijken altijd naar uit om lekker te relaxen, uitstapjes te maken, nieuwe plekken te ontdekken, maar ook om fijn een boek te lezen. Met 2 kinderen huis hebben ze eindelijk tijd om weer een nieuw boek te lezen! Maar welke? Wij vroegen kinderboekenexpert Linda van de Algemene Boekhandel om een top 5 met leuke kinderboeken door te geven.
5 x tips voor leuke kinderboeken in de vakantie
Dummie de Mummie deel 0: Een jonge prins in het oude Egypte - Tosca Menten
Maashi! Ieder kind heeft wel een deel uit de populaire Dummie de Mummie-serie gelezen. Hilarische avonturen over een tot leven gekomen mummie die terecht is gekomen in Nederland. In dit deel gaan we terug naar de tijd dat Dummie nog Egypte woonde. Dummie, ofwel Darwishi Ur-Atum Msamaki Minkabh Ishaq Eboni, is de zoon van Achnetoet én, nog veel belangrijker, de kleinzoon van koning Sadithotep.  Deze ‘prequel’ is los te lezen van de andere Dummie boeken. Het boek is minstens zo grappig en spannend als de eerder boeken. Gegarandeerd leesplezier! Voorlezen vanaf circa 6  jaar, zelf lezen vanaf circa 8 jaar.Blitz! De gouden poort - Rian Visser Blitz is een van de meeste geliefde leren-lezen-series onder kinderen. Dit is dan ook al het het zesde deel in de succesvolle AVI-serie. Het grappige, groene ruimtewezentje Blitz dacht altijd dat hij de enige van zijn soort was, maar opeens landt er een soortgenoot op zijn bol: Blitzi. Ze komt uit het sterrenstelsel Blitzem, dat te bereiken is via een mysterieuze gouden poort. Een spannend, grappig en zelf wat ontroerend verhaal voor beginnende lezers. Niveau AVI E4.


Dinges - David Williams 
Gelukkig is er voor de zomervakantie ook een nieuw boek van de Britse schrijver-komiek David Walliams uitgekomen. Walliams wordt ook wel de nieuwe Roald Dahl genoemd omdat zijn boek net zo grappig en absurd zijn. Dit verhaal gaat over de familie Mak. Vader en moeder Mak zijn heel verlegen en bescheiden. Hun dochter Mirhte daarentegen is een schreeuwlelijk, een vreetzak en vreselijk verwend. Eigenlijk heeft Mirthe alles al, maar het is niet genoeg. Ze wil nog meer. Ze wil nog één … dinges. Ja echt! Een DINGES. Maar wat is dat eigenlijk..? Een hilarisch avonturenboek vol bizarre wezens, brave ouders, een stout kind en een verschikkelijke dinges. Vanaf circa 8 jaar.Dogman en de vlooienkoning
- David Pilkey
Dit is alweer het 5de boek uit de populaire, hilarische graphic-novel serie over Dog Man. In dit boek krijgt Dog Man te maken met een knorrend gevaar.Als de kwaadaardige Biggie opduikt met zijn team van slechteriken, komt Dog Man in actie! Maar hij is niet de enige. Ook Karel zet alles op alles om deze boeven tegen te houden. Biggie is namelijk een oude vijand van Karel. En hij is iets heel gemeens van plan: hij wil Kleine Karel vernietigen! Dog Man en Karel zullen hun krachten moeten bundelen om Biggie tegen te houden. Maar of dat gaat lukken…? Een geweldig grappig avontuur! Ook vind je in dit boek nieuwe ‘Dog Man tekentips’. Vanaf circa 7 jaar.

Woodwalkers 3 - Het geheim
Misschien ken je deze serie nog niet? Maar als kinderen hier eenmaal aan begint, kunnen ze niet meer stoppen. Een woodwalker is iemand die zowel mens als dier kan zijn. De jongen Carag, een poemawoodwalker, is de hoofdpersoon in deze serie. Na zijn gevecht tegen de wraakzuchtige Andrew Milling is Carag gelukkiger dan ooit om Brandon en Holly aan zijn zijde te hebben. Maar sinds Holly's nieuwe voogd haar naar een andere school wil sturen, gedraagt Carags beste vriendin zich vreemd. Als er in de omgeving opeens opvallend veel gestolen wordt, vraagt Carag zich bezorgd af of Holly hier iets mee te maken heeft. Of zijn het weer die verduivelde Jeffrey en zijn wolvenroedel? En wat is Andrew Milling intussen van plan? Een superspannend verhaal om je nagels bij af te bijten! Vanaf circa 10 jaar.

Helemaal enthousiast geworden over deze boeken? Breng eens een bezoek aan De Algemene Boekhandel aan de Leusderweg.

Veel leesplezier en fijne vakantie!
Tip: Veel meer vakantie-inspiratie vind je op onze blogpagina.