De 7 leukste tips voor als het regent!Terug naar het overzicht

16 september
Is het echt hondenweer en heb je eigenlijk geen zin om naar buiten in te gaan? Geen punt, er zijn ook binnen zoveel leuke dingen om te doen! Hier een paar tips om je te inspireren.

Natuurlijk kunnen ze zich ook zelf vermaken, maar deze tips maken een regenachtige dag net iets leuker!

1. Maak je eigen speelfilm! Bij het ontbijt kun je al beginnen met het bedenken van het script…wordt het een spannende film of juist een grappige? Wie speelt welke rol? Dan duiken je de verkleedkist in. Misschien moeten de meubels nog een beetje worden verschoven voor de ideale set. En dan: filmen maar! Als je een beetje handig bent met de computer kun je nog knippen, plakken en muziek toevoegen. Ondertussen ruimen de kids alles op. De dag eindigt in je eigen bioscoop; op de bank, gordijnen dicht met chips en ranja. Supergezellig!

2. Samen een hut bouwen: dit vinden veel kinderen geweldig! Haal gewoon alle lakens van de bedden en maak een gigantische hut in de woonkamer. Hut klaar? Dan is het natuurlijk tijd voor een heerlijke picknick!

3. Middagje ‘chillen’. Zorg voor lekkere hapjes, zet een muziekje op en haal de spelletjes te voorschijn. Ben je een beetje uitgekeken op de gezelschapsspelletjes die je in de kast hebt? Kijk dan eens op Kidsproof DIY bij de categorie ‘Binnen spelen’. Hier hebben we de leukste binnen spelletjes voor je verzameld.

4. Ga samen naar de bibliotheek. Je vindt er eindeloos veel boeken om in te lezen, een lounge hoek om strips te verslinden, computers om spelletjes op te spelen en er is regelmatig een kinderactiviteit. In onze Uitagenda vind je activiteiten zoals voorlezen voor peuters en kleuters.. Enne daarna kun je natuurlijk nog gezellig iets drinken samen bij een kidsproof restaurantje in de buurt

5. Samen knutselen Altijd gezellig, samen knutselen. In onze categorie DIY vind je allemaal leuke knutseltips! Niet zo creatief? Duik dan samen met je kids de keuken en maak lekkere cakejes of gezonde snoepjes, of ... kijk bij onze kinderrecepten voor meer kook- en bakplezier!
 
Een andere manier om samen creatief bezig te zijn, is zelf citroenkaarsjes maken. Snijd een paar citroenen doormidden en pers ze goed uit. Smelt restjes kaars in een oud pannetje en voeg het citroensap toe. Goed roeren! Houd een lont in het midden van een citroenhelft en giet vol met kaarsvet. Even laten stollen en klaar zijn de kaarsjes. Je kunt ze op tafel zetten in kleine bakjes, maar het is ook leuk om er met ijzerdraad lussen aan te maken en ze in een boom of tak te hangen!

Zoek samen met je kind(eren) leuke foto’s uit die je af wilt laten drukken.  Koop een mooi album of schetsboek en ga een middagje plakken. Laat de kids het boek opfleuren met uitgeknipte vlinders, getekende zonnetjes en verzin grappige teksten. Wedden dat jullie veel plezier hebben? 

6. Filmpje kijken Ideaal voor een regenachtige dag. Gordijnen dicht, bak met popcorn erbij en de filmmarathon kan beginnen! Tip: oude films zijn ook heel leuk om samen te kijken! Ze horen tenslotte hun klasiekers toch te kennen ;) Natuurlijk kun je ook gezellig naar de bioscoop gaan. Kijk ook eens bij het programma bij De Lieve Vrouw voor bijzondere leuke kinderfilms die net even anders zijn!

7. En wat je natuurlijk altijd nog kunt doen…..trek je regenjas en laarzen aan en ga toch naar buiten. Lekker in de plassen stampen, energie kwijt raken en na afloop trakteer je de kids op een lekkere, warme pannenkoek bij één van de Kidsproof pannenkoekenrestaurants bij jou in de buurt en je hebt vast een topmiddag!

Wat doe jij graag binnen? Deel je tips met ons!

Fijne dag!