Kidsproof KinderFestival

15 september 2017
Wat komen wij graag bij Hoeve Ravenstein, de biologische boerderij in Baarn. Net als wij, zijn ze daar gek op lekker en puur eten, duurzaamheid, lokale producten, het buitenleven en de natuur.
Kidsproof KinderFestival
De hoogste tijd dus voor een Kidsproof KinderFestival op deze fantastische plek!

Op 1 oktober, van 11 tot 16 uur, kun je met het hele gezin komen genieten van allerlei activiteiten rondom lekker en puur eten, de natuur en bewegen.



Speurtocht met de boerin
Waar komt jouw eten vandaan? Op verschillende tijden kun je op pad met de boerin. Samen ontdek je alle geheimen van de boerderij tijdens de Waar-komt-jouw-eten-vandaan-rondleiding! Samen loop je door de moestuin, langs de koeien en hoe komt het eten dan in de winkel? Pluk jij je eigen groente uit de moestuin? Natuurlijk kun je ook alle dieren bezoeken.

Mini-markt
Kom proeven van alle lekkernijen op de boerderij tijdens het Kidsproof KinderFestival. Bak bijvoorbeeld je eigen broodje boven het vuur. En daarna lekker smikkelen! Er is een mini-markt met allemaal favorietjes van ons: leuke ondernemers die met passie en liefde voor puur (eten) gaan.
- Paddenstoelen kraam
- Zoet, zuur en hartig
- Gezond ontbijten met Rude Health
- Top-10 gezonde traktaties
- Bijzonder speelgoed van het Speelpakhuis en Dit & Dat Eemnes
- Natuurvlees van Hoeve Ravenstein
- Het Gooisch Biergilde
- Adopteer een koe



Picknicken of geniet gewoon op de boerderij
Op het boerderijterras kun je al dit lekkers meteen proeven en als het weer het toelaat staan er zelfs picknickmanden voor jullie klaar. Voor ouders is er ook een korte workshop met handige tips voor puur eten.



Heerlijk actief
Van al dat lekkere eten krijg je natuurlijk heel veel energie! Gelukkig kun je ook lekker actief zijn op ons Kidsproof KinderFestival! Leer fietsen op een eenwieler, balanceren op een levensgrote bal of ben je meer van het jongleren? Bij Circus Sambal kan iedereen kan het leren, let maar op! En kun jij je balans houden op de touwbrug van de scouting Baarn? Speel samen het levensgroot memoryspel, wie gaat er winnen? En op het springkussen van S&S Partykist kun je zolang springen als je wilt, maar je kunt ook een dansje wagen bij M-beat.



Schminken
Welk kindje houdt niet van schminken, dat kan ook op het Kidsproof KinderFestival! Kies je favoriete dier of superheld en laat je omtoveren door SchminkMaNia. Ze gebruiken mooie materialen en naar wens ook glitters en plakkertjes voor een extra 'wow-effect'!



Creatieve workshops
Jan de Mandenvlechter leert de kinderen de fijne kneepjes van het manden vlechten. Vlecht jij je eigen mand? Met de enthousiaste dames van kinderwinkel het Speelpakhuis maak je vandaag prachtige creaties van fimo klei. Zij leggen je alles uit en helpen je bij je kunstwerk als het nodig is. Er zijn meerdere grote knutseltafels waar je je creatieve brein lekker zijn gang kan laten gaan met knutselspulletjes en kleurplaten. Bij Passie voor hout maak je iets moois van hout uit de natuur.



Wij zijn er helemaal klaar voor, jullie ook? Zondag 1 oktober van 11 tot 16 uur! Praktisch informatie over het Kidsproof KinderFestival vind je hier.

Tot dan,
Maud & Sherida