Herfststukjes: Jeugdtheater in regio Amersfoort

8 oktober 2021
Muzikale sprookjes, bloedstollende avonturen, grappige anekdotes, fantasierijke verhalen, aangrijpende verhalen, prachtige muziek en energieke dans. Geniet van de mooiste jeugdtheatervoorstellingen Herfststukjes deze vakantie, te zien van zaterdag 16 t/m zondag 24 oktober in Flint, De Lieve Vrouw en Theater Veerensmederij in Amersfoort.
Herfststukjes Jeugtheater in de herfstvakantie
Poppetje van Papier (3+)
Drie poppenspelers nemen je mee op een avontuur vol fantasie. Papier speelt hierin de hoofdrol. Op verschillende muziekstijlen kreukelt vanuit een levenloos stuk papier een fantastisch nieuw leven. In deze voorstelling zonder woorden krijgt papier een waarde die groter is dan bankbiljetten!
De Lieve Vrouw, 16 oktober
De Grote Haay & 2-Ater Producties

Dwaalhuis (8+)
Een voorstelling over vergeten, maar ook over je mooiste herinneringen. In Dwaalhuis speelt een man piano, een vrouw herkent de melodie en pakt haar trompet en speelt mee. Langzaam kom je achter hun verleden en hun toekomst. Een voorstelling over de kracht van muziek. Want muziek vergeet je nooit.
Theater Veerensmederij, 16 oktober
Holland Opera De hond die licht gaf (6+)
 
Fantasierijke, griezelkomedie over de avonturen van Victoria en haar hondje Tosti. Op haar zolderkamer doet Victoria spannende proefjes met rook en elektriciteit, net als haar vader. Op een dag krijgt hondje Tosti een ongeluk…
De Lieve Vrouw, 17 oktober
Kim van Zeben 

Bange Rick (4+)
In deze mooie voorstelling gaan twee waaghalzen en een bangerik op avontuur. Tijdens dit avontuur komt het drietal steeds meer in de problemen. Hoe lossen ze dit op en hoe gaan ze om met de angst die hierdoor ontstaat? Het tij keert als de bangerik het heft in handen neemt. Nieuwsgierig?
Theater Veerensmederij, 17 oktober
SALLY Dansgezelschap Maastricht De stille kletsmajoor (3+)
Beeldende voorstelling over de kracht van woorden. Flo woont in een land waar bijna niet gesproken wordt. De mensen zijn er zuinig op, want ze kosten handenvol geld. Je woorden moet je kopen in een fabriek en héél voorzichtig inslikken. Pas dan kun je ze proeven en uitspreken.
De Lieve Vrouw, 18 oktober
Tg. Winterberg

De Vos, de raaf en het meisje (6+)
Muzikale voorstelling, gebaseerd op de fabel van La Fontaine. Vos organiseert een surpriseparty voor de jarige Muis en vraagt het Meisje hem te helpen bij de uitnodigingen. Maar waarom mag ze de Raaf niet uitnodigen? En is de Vos wel helemaal eerlijk?
Theater Veerensmederij, 19 oktober
De Muzieksmederij i.s.m. Holland Opera 

Raad eens hoeveel ik van je hou (2+)
Het welbekende prentenboek is nu in het theater te zien. Peuters en kleuters kunnen genieten van de vertelvoorstelling 'Raad eens hoeveel ik van je hou'. Hazeltje en Grote Haas houden vreselijk veel van elkaar. Maar hoeveel precies, dàt is niet makkelijk te meten!
Flint, 20 oktober
Theater TerraHet Astronautje (4+)

Het Astronautje is een theatrale vertaling van Kuipers’ boek André het Astronautje, waarin hij laat zien hoe wondermooi de aarde is, dat techniek en wetenschap superleuk zijn en hoe gaaf het is om dromen waar te maken. Een kleine jongen bereidt zich voor op zijn reis naar de maan.
Flint, 20 oktober
Klein Amsterdam Producties 

Hotel Hierwaardaar (8+)
Dansende vissen, plagend meubilair en stormende muren. In Hotel Hierwaardaar verschijnen en verdwijnen wonderlijke dingen. Grappig, verontrustend, maar stiekem ook herkenbaar. Deze familievoorstelling gaat over dwalen en doorzetten, waarin dans, mime en beeldend theater samenkomen.
De Lieve Vrouw, 20 oktober
De Dansers & Het Filiaal Theatermakers 

Super Slow (2,5+)
Waarom ben je ergens bang voor, terwijl je het helemaal niet kent? En als je nooit met iets onbekends in aanraking komt, hoe leer je dan nieuwe dingen kennen? Een fysieke voorstelling met theatrale hiphop, waaruit blijkt dat peuters veel stoerder zijn dan hun ouders ooit hadden verwacht.
De Lieve Vrouw, 21 oktober
Bontehond 


Hans en Griet (7+)
Een bitterzoete mix van opera, spel, zang, hiphop en dans! Hans en Griet zwerven ’s nachts door de verlaten straten van de grote stad. Onderweg ontmoeten ze allerlei wonderlijke figuren. Gaan ze ooit terug naar hun ouders?
Flint, 21 oktober
De Toneelmakerij & Silbersee 

2021: Een Ruimtereis (4+)
In dit muzikaal sciencefiction avontuur laten twee astronautjes in spé hun fantasie sneller reizen dan het licht. De ruimtereizigers maken zich klaar voor de start, voor de lancering, de lift off en gaan het avontuur van de nacht aan. Theater Veerensmederij, 24 oktober
Het Laagland


Veel plezier!

Tip: Deze maand is het ook Halloween. Hieronder vind je
21x leuke tips om Halloween thuis te voren met je kids