20 leuke tips voor de herfstvakantie

13 oktober 2021
We hebben voor de herfstvakantie weer een heleboel toffe uitjes voor je verzameld. Even wat tijd met de kinderen doorbrengen, genieten van een familievoorstelling, naar het museum of de natuur in. We hebben 20 leuke herfsttips voor je verzameld.
20 leuke tips voor de herfstvakantie in regio Amersfoort!
Ga mee op dino-avontuur
Beleef in de vakantie een onvergetelijk avontuur tijdens de DinoAdventures in DierenPark Amersfoort. Ga samen met de Dinoranger op kraamvisite in het dinobos en red de dinosauruseieren van een vulkaanuitbarsting. Durf jij het aan? 

Voor alle avonturiers
Deze vakantie is er volop actie bij het Nationaal Militair Museum! Jezelf camoufleren en daarna lasergamen in de Battle-zone, de uitdaging aangaan in de escaperoom Bunker 83, alles ontdekken in Xplore en rijden in een legervoertuig. Op missie bij het NMM

Hans en Griet
Dit keer verdwalen Hans en Griet niet, nee ze worden op straat gezet. In deze stadse versie ontmoeten ze allerlei wonderlijke figuren zoals de Patatduif en de Nachtvlinder. Een geweldige mix van zang, dans, spel en videobeeld. Deze herfstvakantie te zien bij Flint. 

Ontdek Mondriaan
Bezoek deze vakantie Het Mondriaanhuis en doe mee met schilderworkshops, een speurtocht of ga zelf aan de slag in het Doe-het-zelf-atelier. Gaaf! Via QR-codes op je telefoon ontdek je telkens een ander stukje van Mondriaans leven en werk. Reserveer je bezoek.

Vakantie in de Bibliotheek
Kom deze vakantie naar de Bibliotheek het Eemhuis en doe mee met één van de vele workshops. Programmeer een LEGO robot, leer in een dag een korte film maken, creëer een Minecraft animatiefilm of bouw van papier en hout een dier of pretparkattractie die kan bewegen.

Schatkaart maken
Deze herfstvakantie kun je bij Museum Flehite een eigen schatkaart maken! Ga op ontdekkingsreis door oude stadskaarten van Amersfoort. Maak tijdens de workshop met kleurpotloden, fineliners en kopiën van oude kaarten je eigen stadskaart vol geheimen!

Zwempret in de vakantie
Spetteren, plonzen en lol maken! Kom in de herfstvakantie naar R&A Sports en Swimming Vathorst. Er zijn superleuke activiteiten. Niet alleen familiezwemmen, maar ook trampoline fun, meermin zwemmen en disco zwemmen. Volop waterpret voor de hele familie! 

Jeugdfestival Herfststukjes
Muzikale sprookjes, bloedstollende avonturen, grappige anekdotes, fantasierijke verhalen, prachtige muziek en energieke dans. Geniet van de mooiste jeugdtheatervoorstellingen Herfststukjes deze vakantie in 3 verschillende theaters in Amersfoort.

Samen naar de bioscoop
Deze vakantie draaien er superleuke films voor jong en oud bij Vue Amersfoort! Wat dacht je van Paw Patrol, Berend Botje, Seal Team, de grote Sinterklaasfillm en meer! Heel chill: met de Deluxe stoelen geniet je extra comfortabel van de films.

Zoveel herfstactiviteiten!
Loop het kabouterpad, doe een paddenstoelenspeurtocht, kom knutselen met herfstschatten of ontmoet de Vikingen deze herfst. Er zijn zoveel leuke activiteiten in en om Het Groene Huis bij Landgoed Schothorst. Nu nog kiezen... 

Beleefweek
(Her)ontdek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug tijdens de Beleefweek van 16 t/m 24 oktober! Kom kabouters zoeken, ontmoet de schaapherder, doe mee aan leuke workshops in de natuur of maak een van de vele herfstwandelingen. Beleef en bewonder 

Nieuw: Boscast
Beleef en bewonder de grappige en spannende verhalen van Bosmier Bob en zijn vrienden uit het bos. In de Boscast, speciaal voor kinderen van 5-12 jaar, komen ze van alles te weten over Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Dit wil je horen! 

Paddenstoelen ontdekken
In de herfst schieten de paddenstoelen weer uit de grond. Er zijn zoveel verschillende! Ga in de vakantie met de boswachter op paddenstoelen expeditie. Samen ontdek je welke er allemaal zijn in de Kaapse Bossen. 

Tamme Kastanje Festival
Tijdens de Beleefweek wordt het Tamme Kastanje Festival georganiseerd op landgoed Zonheuvel. Kom samen met de kids je eigen maaltje kastanjes rapen en (laten) poffen op de vuurkorven voor het Maarten Maartenshuis. 

Rijksmuseum familiemaand
Yihaa, het is familiemaand in het Rijksmuseum! Trommel de hele familie op en spoed je naar het museum want er is heel veel te doen. Edson da Graça heeft meegeholpen met het programma, dus dat wordt lachen, gieren, brullen!! 

Ambachtenroute
Deze interactieve route in het Nederlands Openluchtmuseum brengt je langs twaalf bijzondere plekken. En hoe leuk, kinderen kunnen zelf een papiermolentje of weefgetouw maken, een hennaband tekenen en veel meer! 

Museumkidsweek Herfstvakantie is Museumkidsweek! Dus extra veel leuke kinderactiviteiten in het museum. Ontdek op Museumkids wat er in jouw buurt te doen is. Ga deze herfstvakantie naar een museum en win mooie prijzen! Ontdek alle activiteiten.

Kom vrij springen
Kom deze vakantie lekker jumpen, stunten en chillen bij Flight Deck 53 in de Clemenskerk in Hilversum! Dat is een supersportief en gezellig uitje voor het hele gezin. Spring naar grote hoogtes in dit prachtige oude monumentale pand. 

Natuurwerkdag: Doe mee!
Samen met het gezin, vriendjes óf zelfs de hele klas aan de slag in de natuur; fruitbomen snoeien, bomen planten, takkenril maken, wilgen knotten... zoek een leuk klusje bij jou in de buurt en doe mee! Leuk én goed voor de natuur. 

Ga mee op Muzieksafari Op 31 oktober kunnen kinderen van 6-12 jaar met Scholen in de Kunst mee op Muzieksafari. Ga op ontdekkingstocht door de jungle van de muziek op zoek naar trompetterende olifanten, fluitende vogels en fladderende vlinders. 

Veel plezier deze herfstvakantie!

Sherida

Tip: Lees ook onze blog eens met 11 leuke herfstdierenknutsels